Open dag Zorgboerderij De Hoop

“Wij maken eigenlijk geen onderscheid tussen ’deelnemers’, medewerkers of de vrijwilligers. Wij vormen met elkaar een team en we doen samen alle werkzaamheden op de Zorgboerderij, waar we dagbesteding bieden - aan 15 kinderen en bijna 15 ouderen - op een unieke locatie” zegt Janneke Kelder die, met haar zus Nelleke, één van de onderneemsters is.

"Er rijden dagelijks heel veel mensen voorbij, die wel zien dat we hier (Ringdijk 2, Ter Aar) zitten, maar eigenlijk niet goed weten wàt we doen en daarom willen we dat graag eens laten zien. Natuurlijk ook aan onze buren, familie van cliënten en eigenlijk iedereen in de wijde omtrek die eens wil zien wat we kunnen bieden. Op zaterdag 1 juni, vanaf 10:30 tot 15:30u."

"Behalve de activiteiten op de boerderij zelf te bekijken, zijn er voor alle leeftijden leuke dingen te doen:

bezoeken van verschillende marktkraampjes (bijvoorbeeld van collega ’Beijzonder Welkom’), Fietsmaatje Nieuwkoop, m’n nicht Maud met aanbieding van haar zelfgemaakte boerenzuivel-assortiment van eigen koeien, de IJsboerderij en onze imker, die alles over zijn bijen kan vertellen, eigen honing verkoopt en nog andere deelnemers,

Of:

te luisteren naar het optreden van shantykoor ’Gouds Getij’ en accordeonist-troubadour Peer

mee te doen met de koeienvlaai wedstrijd en leuke prijzen te winnen,

te spelen in de hooiberg, te (laten) schminken, klompen schilderen,

te proeven van ons eigen rundvlees,

of gewoon te genieten van een kopje koffie, limonade, ’n pannenkoek, een broodje hamburger of een ijsje. Van de opbrengst van consumpties en de koeienvlaaiwedstrijd gaan we sparen voor leuk buitenspeelgoed voor de kinderen op de Zorgboerderij,”

“En ik heb nòg wel een tip; We hebben beperkt ruimte om te parkeren, dus mensen kunnen het beste op de fiets komen. Wie toch met de auto komt: volg de borden en voor mindervaliden maken we natuurlijk ’n plekje vrij op het erf!”


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!