Loek Sassen

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.

“We hebben met 75 deelnemers 93 partijen gespeeld - alleen overdag van maandag tot vrijdag. En het is best een hele toer om dat allemaal goed in elkaar te passen, zeker als mensen voor twee onderdelen (HD of DD èn GD) inschrijven en vooraf ook nog een paar verhinderingen opgeven! Alle deelnemers kregen bij de eerste wedstrijd een mooie cactus als symbool voor de ’prikkel’, hun beste beentje voor te zetten en mooie wedstrijden te laten zien.”

Rianne: “We spelen in poultjes van vier, zodat iedereen sowieso drie wedstrijden kan spelen en je van tevoren ook weet, wanneer je wéér moet… dat is handig, want mensen die zich opgeven, hebben meestal een hele week vrijgehouden en willen daarom ook meerdere keren de baan op. Bij ’gewone’ open toernooien, wordt meestal een afvalsysteem gehanteerd, waardoor het kan voorkomen dat je na één wedstrijdje al bent uitgeschakeld en niet meer terug mag komen…”

“Om het extra leuk en gezellig te maken, serveren we ’s morgens bij de koffie een schaaltje met lekkers en ’s middags bij de borrel ook. Bovendien kunnen spelers voor een redelijke prijs lekker blijven eten: saté, wraps of een shoarma-schotel. En daarna blijven sommigen graag nog even kijken bij de gewone Aarlanden Open, dat om 17:30 uur begint. Spelers komen vooral uit de nabije omgeving: Nieuwkoop, Leimuiden, Noorden, Langeraar, maar ook wel uit Zwammerdam en Leiderdorp.”

Wat ook nieuw is dit jaar: “We hebben onze eigen loterij, met héél veel mooie prijzen, allemaal gekregen van onze sponsors!”

Ook voor de volgende jaren staat Aarlanden Open, met het 50+toernooi, weer gepland in week 30: in 2023 is dat van 24 tot en met 30 juli.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 13:12

Bibliotheek Rijn en Venen is op zoek naar jou

Wil jij jouw plezier in voorlezen overbrengen op kinderen en hun ouders? Heeft het werken met DigiD geen geheimen meer voor jou? Of geef je jouw kennis van techniek graag spelenderwijs door aan de jongere generatie? Word dan vrijwilliger bij Bibliotheek Rijn en Venen. 

Dieren gisteren 11:03

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Overige 23 sep. 2022 11:59

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

Advertorial Overige 22 sep. 2022 14:18

Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit

Zaterdag 24 september is het Internationale Dag van de Gebarentaal. Een perfect moment om bekend te maken dat het aanbod van theatervoorstellingen met gebarentolk in seizoen 22/23 is uitgebreid. 

Blog Opinie 21 sep. 2022 14:19

Handelen of wandelen?

Ik heb het er al vaker over gehad; met familie moet je wandelen en niet handelen. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan.