Loek Sassen

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.

“We hebben met 75 deelnemers 93 partijen gespeeld - alleen overdag van maandag tot vrijdag. En het is best een hele toer om dat allemaal goed in elkaar te passen, zeker als mensen voor twee onderdelen (HD of DD èn GD) inschrijven en vooraf ook nog een paar verhinderingen opgeven! Alle deelnemers kregen bij de eerste wedstrijd een mooie cactus als symbool voor de ’prikkel’, hun beste beentje voor te zetten en mooie wedstrijden te laten zien.”

Rianne: “We spelen in poultjes van vier, zodat iedereen sowieso drie wedstrijden kan spelen en je van tevoren ook weet, wanneer je wéér moet… dat is handig, want mensen die zich opgeven, hebben meestal een hele week vrijgehouden en willen daarom ook meerdere keren de baan op. Bij ’gewone’ open toernooien, wordt meestal een afvalsysteem gehanteerd, waardoor het kan voorkomen dat je na één wedstrijdje al bent uitgeschakeld en niet meer terug mag komen…”

“Om het extra leuk en gezellig te maken, serveren we ’s morgens bij de koffie een schaaltje met lekkers en ’s middags bij de borrel ook. Bovendien kunnen spelers voor een redelijke prijs lekker blijven eten: saté, wraps of een shoarma-schotel. En daarna blijven sommigen graag nog even kijken bij de gewone Aarlanden Open, dat om 17:30 uur begint. Spelers komen vooral uit de nabije omgeving: Nieuwkoop, Leimuiden, Noorden, Langeraar, maar ook wel uit Zwammerdam en Leiderdorp.”

Wat ook nieuw is dit jaar: “We hebben onze eigen loterij, met héél veel mooie prijzen, allemaal gekregen van onze sponsors!”

Ook voor de volgende jaren staat Aarlanden Open, met het 50+toernooi, weer gepland in week 30: in 2023 is dat van 24 tot en met 30 juli.

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...