Bas Bobbeldijk Jumbo Nieuwkoop

Opbrengst flessenautomaat Jumbo Bas Bobeldijk Nieuwkoop voor Inversa

Bij Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop wordt er iedere maand een ander lokaal goed doel gekoppeld aan de flessenautomaat. De supermarkt zet zich maandelijks in voor verschillende lokale initiatieven. In de maand februari stond de schijnwerper op Inversa, een organisatie met een woonzorgboerderij in Nieuwkoop en Woubrugge. Inversa biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Zij wonen bij Inversa of hebben er dagbesteding.

Cheque voor Inversa
Inversa biedt een warm thuis aan mensen met een beperking zoals Simon, die met enthousiasme drie dagen in de week werkt bij de Jumbo supermarkt in Nieuwkoop. Het was dan ook niet toevallig dat Inversa werd gekozen als het goede doel voor de flessenautomaat actie van februari. Op 7 maart jl. werd de cheque overhandigt aan Eveline en Simon van Inversa. “We zijn ontzettend blij met deze extra donatie. We kunnen dat bedrag heel goed gebruiken om leuke dingen van te organiseren voor onze bewoners", aldus Eveline.

Geef jouw goede doel door
Naast de flessenautomaat staat een speciale box waar klanten hun statiegeldbonnen kunnen doneren ten behoeve van het goede doel. Simone Van der Vaart is de contactpersoon bij Jumbo Bas Bobeldijk voor de flessenbonnenactie. Zij nodigt klanten uit om suggesties te doen voor toekomstige goede doelen voor de flessenautomaat. “Als je een lokaal initiatief kent dat een steuntje in de rug verdient, neem dan even contact op. Houd er rekening mee dat er veel aanvragen binnenkomen, dus het kan even duren voordat jouw goede doel aan de beurt is.”


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!