Ontwerpbestemmingsplan Paradijsweg ter inzage

Sinds 25 juni 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan Paradijsweg Westzijde – fase 1 acht weken ter inzage. Dit is twee weken langer dan gebruikelijk door de vakantieperiode.

U kunt het plan bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl of in het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen tijdens openingstijden. Door de coronamaatregelen vragen wij u alleen naar het gemeentehuis te komen als u het plan niet digitaal kunt inzien. Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is het wijzigen van glastuinbouwbestemmingen naar natuur, recreatie en woonbestemmingen. Dit doen we in fasen. In dit bestemmingsplan staan de plannen voor de eerste fase voor de Paradijsweg Westzijde. Wilt u een toelichting op het plan? Dat kan door een afspraak te maken met een van de medewerkers van het Omgevingsloket via www.nieuwkoop.nl.  

Reageren 

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen op het plan reageren. Dit noemen we ‘een zienswijze indienen’ Dit kan schriftelijk aan de gemeenteraad via Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of per mail via info@nieuwkoop.nl. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met dhr. P. Kamman van de gemeente Nieuwkoop via telefoonnummer 14 0172 of via e-mailadres p.kamman@nieuwkoop.nl. Indien u vragen heeft over het bestemmingsplan dan kunt u ook een mail sturen aan de heer P. Kamman, met uw telefoonnummer en eventueel uw vraag of vragen. De heer Kamman neemt vervolgens contact met u op. 

Nadat het plan ter inzage heeft gelegen (acht weken) stuurt het college een voorstel aan de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Indien zienswijzen zijn ingediend volgt een speciale hoorcommissie van de gemeenteraad waarbij de indieners hun zienswijze mondeling kunnen toelichten.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 13:04

Aalsmeerbaan weer in gebruik

Je hebt het misschien wel gemerkt. De Aalsmeerbaan op Schiphol is weer in gebruik. Dat betekent weer meer landende en startende vliegtuigen over onze gemeente.

Sport vandaag 12:42

Voetbalplezier voor de Nieuwkoopse jeugd in laatste vakantieweek

In de laatste week van de vakantie wordt er in samenwerking met De Complete Techniek voor de jeugd uit de gemeente Nieuwkoop een paar gezellige uren voetbal georganiseerd bij SV Nieuwkoop. Drie uur lang kunnen leeftijdsgenoten gezellig een balletje trappen onder leiding van gediplomeerde trainers.

Sport vandaag 10:41

Hoe gaat het met de sportscholen in Nieuwkoop?

1 juli mochten de sportscholen hun deuren weer openen. Zowel de sporters als de sportschoolmedewerkers stonden te popelen om weer te mogen starten. Zo ook Sportcentrum Nieuwkoop. Hoe is het hen de eerste week vergaan?

Algemeen gisteren 16:27

Winactie: win een diner voor twee bij Lkkr!

Diner voor twee bij Lkkr in Nieuwkoop? Yes please! Deze week kun je bij ons een diner voor twee personen met een drankje bij het restaurant winnen. Hoe? Check de website!

Overige gisteren 15:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk in Ter Aar. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit. 

Overige gisteren 13:51

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.