Advertorial Sport

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

‘’Want ons doel is: méér aanwas van jeugd om te voorkomen dat onze vereniging op termijn vergrijst. We kunnen bijvoorbeeld kinderen een heel leuke dag bezorgen in combinatie met de golfsport: lekker samen buiten sporten en daarna andere leuke dingen doen, zoals pannenkoeken, tosti’s of hamburgers bakken in ons clubhuis de Heeren van Liemeer. Daarbij geldt wel, golf is de meest coronaveilige sport, maar extra dingen staan op dit moment ’on hold’: het restaurant is momenteel dicht, hoewel men in het weekend (tot dinsdag bestellen) wel menu’s kan afhalen.”

Het programma Family, Friends & Fun (FFF) is gericht op (groot-)ouders met (klein-)kinderen en/of groepjes vrienden, al dan niet in gezinsverband, die nog niet golfen. FFF en is een eerste stap in de kennismaking met de golfsport onder begeleiding van een pro en ieder bepaalt zelf de voortgang en tempo, waarin men dan eventueel verder wil.

Stap 1: een kennismakingsles van 2 uur in groepjes van 6 - 8 personen, waarbij alle aspecten van golf aan de orde komen , waarbij men kan oefenen met materialen en ballen, die door de club ter beschikking worden gesteld. (€20,00 pp). Verschillende vervolgstappen (bijv. ’Individueel les’, ’Golfstart’, ’Baanpermissie behalen’, ’ zelf oefenen in de baan (met 10-rittenkaart) ’Handicap 54’) en nog meer mogelijkheden staan op de website: www.golfclubliemeer.nl/golfschool.

Emmaly Otto volgde met een vriendin het programma ’Golfstart’ en schreef haar review op de website: “Wat wij het mooie vinden aan de golfsport, is dat je het met iedereen kunt spelen. Of je nu met iemand speelt die ervaren is in de sport of juist niet, je kunt met iedereen een baan lopen en je hebt geen last van het niveauverschil. Iets met handicaps! Daarnaast is het geen intensieve sport, en voel je je gedurende het golfen erg ontspannen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het prachtige park dat Golfclub Liemeer biedt.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Cultuur vandaag 09:10

Reis door Nederland Doeboek voor ouderen

Het Reis door Nederland Doeboek voor ouderen is uit. Het zesde doeboek dat speciaal voor senioren is ontwikkeld. “Al ligt het niveau in dit doeboekje wel iets hoger dan de voorgaande edities”, vertellen de makers Eske Beumkes en Anke Steffers.

Sport gisteren 21:56

Terugkijken zaterdag 23 maart

Aangezien er tijdens de paasdagen geen programma is voor "de onzen" kijken we vooral terug met diverse betrokkenen. Ook sprak Theo Leliveld met coach Arnout Okkinga van Hockeyvlub Nieuwkoop en Jop van der Pijl, speler van Novo Stars (basketbal) Vooral dat laatste interview is het horen meer dan waard...

Cultuur gisteren 14:28

Programma Kaleidoskoop

Het programma van Kaleidoskoop met deze keer: De Kindermuziekweek, Film: the Old Oak (ook mogelijk met buffet) en Theater: de Mannen van Naam met “Sterke verhalen en mooie liedjes.”

Sport gisteren 08:55

Geslaagde Waterlanders volleybalclinic voor team van Jumbo Bas Bobeldijk

Op donderdagavond 21 maart was Sporthal de Steupel in Nieuwkoop het toneel voor een energieke volleybalclinic, georganiseerd door de selectietrainers van Volleybalvereniging Waterlanders. De clinic trok de aandacht van acht enthousiaste medewerkers van Jumbo Bas Bobeldijk uit Nieuwkoop, die zich hadden ingeschreven voor dit sportieve uitje.

Sport 27 mrt. 2024 15:02

Eindelijk weer….!

“Jaaah…, want het is wel 7 jaar geleden dat we onze laatste onderlinge turnwedstrijden konden organiseren", zegt trainer Micha Esman (19) van sportvereniging Kwiek. "Sowieso kon dat tijdens de coronajaren niet en ook door de samenvoeging van Kwiek met gymnastiekvereniging de Zevensprong (Zevenhoven) en Advendo (Ter Aar) - resp. 2020 en 2022 - lukte het gewoon niet om dat óók nog te organiseren..! Maar het is voor de kinderen natuurlijk wel leuker om ergens naar toe te trainen en aan (groot-)ouders te laten zien, wat ze geleerd hebben.”

Maatschappij 27 mrt. 2024 09:57

Initiatief ’Langeraar fietst op tegen kanker’ krijgt opvolging

Sportcentrum Nieuwkoop (Nieuwveenseweg 39a) organiseert op vrijdag 5 april een zogenoemde ’Spinning Marathon’. Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het team van Richard Servaas (team 2), één van de drie teams die op 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.