Ontdek hoe leuk werken in een moestuin is!

Het is een trend die niet meer weg te denken is. De moestuin is populairder dan ooit. En dat is niet zo gek, want het is heel erg leuk om je eigen gezonde kruiden, fruit en groenten te zaaien, verzorgen en te zien groeien. Benieuwd hoe leuk dat is? Op zaterdag 16 maart is het NLdoet - de vrijwilligersactie van het Oranjefonds - en ben je van 10.00 tot 15.00 van harte welkom op Dorpsmoestuin Nieuwkoop om te komen helpen. Je vindt ons bij het Kennedyplein onderaan de dijk, links naast de Dorpsboerderij. Wij zorgen voor koffie en thee en een lekkere lunch.  

Wat gaan we doen?
We gaan een houtwal maken aan de oostkant van de tuin. Een fijne woonplek voor insecten en vogels. En na de succesvolle start van onze bloementuin vorig jaar, willen we ook nog meer bloemen langs de buitenrand van de tuin zaaien. Het staat zo mooi en de bijen vinden het heerlijk. Naast de grote klussen zijn er ook kleine eenvoudige werkzaamheden om de tuin startklaar te maken voor het seizoen van 2024.

Enthousiast geworden?
Schrijf je dan in op www.nldoet.nl. Je kunt ons vinden op 'zoek een activiteit', daarna 'zoek een organisatienaam': Dorpsmoestuin Nieuwkoop. We zien je graag op 16 maart!


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!