doeboekje.nl

Ondeugend Doeboefje hoofdpersoon in nieuw doeboek

Doeboekje.nl brengt vlak voor de zomervakantie Doeboefjes Doeboek uit. Een groot en dik doeboek voor nieuwsgierige kinderen.

Doeboefjes Doeboek is voor ons een heel nieuw concept”, vertellen Eske Beumkes en Anke Steffers van Doeboekje.nl. “Het doeboek gaat over Doeboefje, zijn familie en vrienden. Met op elke pagina een verhaaltje over Doeboefje en wat hij en zijn familie meemaken. Eske heeft veel illustraties gemaakt en elke pagina is volledig anders. Heel kleurrijk en vrolijk.”

Het doeboek is tachtig pagina’s dik en kan zo mee in de vakantiekoffer. “Maar ook voor kinderen die thuis blijven, biedt het doeboek veel uurtjes vermaak. Het checken van alle pagina’s en het maken van alle puzzels en quizzen duurde voor ons allebei al een hele dag. En dan hebben we de spelletjes niet uitgeprobeerd. De meeste proefjes die in het doeboekstaan, hebben we wel getest. Met onverwachte uitkomsten.”

Doeboefje
Doeboefje is een ondeugend, leuk kereltje dat ook leergierig, nieuwsgierig en vrolijk is. Hij heeft toffe ouders, moeder Doenja en vader Boeke, een lief zusje Noek en een opa en een oma die ook altijd vol ideeën zitten. Ook bezoekjes van tante Leesje, nichtje Papienen neefje Pussel zijn erg gezellig.

Doeboefje is gek op papier. Letterlijk. Hij neemt graag hapjes. Natuurlijk vinden zijn ouders dit niet goed, maar Doeboefje heeft daar iets op gevonden. Hij neemt een hapje, kauwt erop en bewaart het hapje in zijn speciale hapjes-laatje. “Dit laatje staat ook in het doeboek en is een extra puzzel voor de kinderen die het doeboekmaken. Nog een extraatje is dat in elk doeboek een boekenlegger zit.”

Wil je Doeboefjes Doeboek bestellen en haal je hem af in Ter Aar of Alphen aan den Rijn, dan betaal je maar 10 euro. Mail voor een afspraak naar info@doeboefje.nl. Het doeboek is af te halen vanaf 12 juli. Liever laten thuisbezorgen, ga naar www.winkel--doeboekje.nl.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.