Oncorevalidatie dicht bij huis

Oncorevalidatie wordt in de behandeling van oncologiepatiënten steeds belangrijker. Het is goed om te weten dat het niet nodig is hiervoor enkele keren per week naar een ziekenhuis of revalidatiecentrum te gaan.

De toegenomen behandelmogelijkheden bij allerlei vormen van kanker zorgen ervoor dat kanker, in veel gevallen, een chronische aandoening is geworden. De oncorevalidatie krijgt, door de positieve effecten, een steeds belangrijkere plaats in de behandeling van deze patiënten. Vaak wordt patiënten geadviseerd hiervoor naar het ziekenhuis of revalidatiecentrum te komen. Dit is echter lang niet altijd noodzakelijk. Immers bij ProMove, bewegen & gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar, zijn fysiotherapeuten werkzaam die gespecialiseerd zijn in revalideren van oncologische patiënten, ook wel de oncorevalidatie.

Lichamelijke training heeft een gunstig effect op uw kwaliteit van leven, uw spierkracht en uw conditie en dat geldt zeker ook bij mensen met kanker. Uit onderzoek blijkt dat aangepast trainen, vooral tijdens een chemokuur, ervoor zorgt dat kankerpatiënten minder last hebben van vermoeidheid. Door tijdens de chemokuren krachttraining te doen treedt er minder verlies van spierkracht op en door de verbetering van de doorbloeding door de training heeft de chemo meer effect op de tumor. De individuele begeleiding, door onze gespecialiseerde fysiotherapeuten Wietske Strijker en Femke Cooper, zorgt ervoor dat er geen overbelasting tijdens het trainen optreedt.

Na de chemokuren kan begonnen worden met de verdere opbouw van spierkracht en conditie. In deze periode is het goed mogelijk om de individuele begeleiding te verminderen. Echter, de stap naar geheel zelfstandig sporten is vaak voor velen nog te groot. Daarom zijn er bij ProMove speciale groepen voor oncologie patiënten. Door gezamenlijk te trainen is het mogelijk om met lotgenoten contact te hebben, terwijl er ook een positief effect is op uw spierkracht, uithoudingsvermogen en de algehele fitheid.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of een afspraak maken? Neem dan, geheel vrijblijvend, via onderstaande informatie contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261
- E-mail naar info@promove.nu
- WhatsApp bericht naar 06-57821791
- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.