ProMove

Oncorevalidatie dicht bij huis

Oncorevalidatie wordt in de behandeling van oncologiepatiënten steeds belangrijker. Het is goed om te weten dat het niet nodig is hiervoor enkele keren per week naar een ziekenhuis of revalidatiecentrum te gaan.

De toegenomen behandelmogelijkheden bij allerlei vormen van kanker zorgen ervoor dat kanker, in veel gevallen, een chronische aandoening is geworden. De oncorevalidatie krijgt, door de positieve effecten, een steeds belangrijkere plaats in de behandeling van deze patiënten. Vaak wordt patiënten geadviseerd hiervoor naar het ziekenhuis of revalidatiecentrum te komen. Dit is echter lang niet altijd noodzakelijk. Immers bij ProMove, bewegen & gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar, zijn fysiotherapeuten werkzaam die gespecialiseerd zijn in revalideren van oncologische patiënten, ook wel de oncorevalidatie.

Lichamelijke training heeft een gunstig effect op uw kwaliteit van leven, uw spierkracht en uw conditie en dat geldt zeker ook bij mensen met kanker. Uit onderzoek blijkt dat aangepast trainen, vooral tijdens een chemokuur, ervoor zorgt dat kankerpatiënten minder last hebben van vermoeidheid. Door tijdens de chemokuren krachttraining te doen treedt er minder verlies van spierkracht op en door de verbetering van de doorbloeding door de training heeft de chemo meer effect op de tumor. De individuele begeleiding, door onze gespecialiseerde fysiotherapeuten Wietske Strijker en Femke Cooper, zorgt ervoor dat er geen overbelasting tijdens het trainen optreedt.

Na de chemokuren kan begonnen worden met de verdere opbouw van spierkracht en conditie. In deze periode is het goed mogelijk om de individuele begeleiding te verminderen. Echter, de stap naar geheel zelfstandig sporten is vaak voor velen nog te groot. Daarom zijn er bij ProMove speciale groepen voor oncologie patiënten. Door gezamenlijk te trainen is het mogelijk om met lotgenoten contact te hebben, terwijl er ook een positief effect is op uw spierkracht, uithoudingsvermogen en de algehele fitheid.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of een afspraak maken? Neem dan, geheel vrijblijvend, via onderstaande informatie contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.