Woonstichting Nieuwkoop

Oekraïense vluchtelingen in Villa Sassenoord Nieuwveen

Villa Sassenoord zal voor het komende half jaar Oekraïense vluchtelingen een dak boven het hoofd bieden. Dit wordt mogelijk gemaakt door Woonstichting Nieuwkoop in samenwerking met de gemeente. 

Villa Sassenooord is een in 2010 gerenoveerde monumentale villa met zeven appartementen. Dit pand werd gebruikt als zorginstelling en is nu ongebruikt in afwachting van de verkoop. 

Woonstichting Nieuwkoop heeft de verkoop van het pand Sassenoord uitgesteld om samen met de gemeente Oekraïners, die gevlucht zijn voor de onveilige situatie in hun land, te huisvesten. In het pand zullen het komend half jaar zo'n 20 to 25 moeders met kinderen gehuisvest worden. De woonstichting en de gemeente zijn erg blij dat zij deze mogelijkheid kunnen bieden. "Wij wensen de vluchtelingen een fijn verblijf in Villa Sassenoord!"


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 16:25

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Sport gisteren 11:18

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Overige 23 mei 2022 16:08

Schrijversdebuut Giel van Rijn

Wat doe je: nét met pensioen en je zoekt een leuke bezigheid? Dat vult iedereen zelf in maar Giel van Rijn uit Langeraar schreef gewoon een boek! “Tsja, zie het als een eerbetoon aan mijn voorouders, maar ook om iets van de geschiedenis van Langeraar en kennis van oude ambachten - uit de tijd zònder elektriciteit - vast te willen leggen voor de generaties ná ons!”

Advertorial Cultuur 23 mei 2022 12:53

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...