Pen, Pluk & Noot

Nieuwkopers maken Nieuwkoops volkslied ter ere van 750-jarig bestaan

Gemeente Nieuwkoop vierde in 2020 haar 750ste verjaardag. Ter ere hiervan besloten Nellie Charmaine en Ditte onder hun artiestennamen Pen, Pluk en Noot om een volkslied te maken. 

Met hun bijzondere lied brengen zij een ode aan Nieuwkoop. ‘’En daar in de verte, was een smederij. Daar brandde het vuur, en de smid stond erbij. Ik kijk om me heen, zie de plas en het riet. Een visser, een zeilboot, en ik geniet. Ik heb eigenlijk nooit, ergens anders willen zijn. In ‘t prachtige Nieuwkoop, hier is het fijn.’’ Met hun tekst halen zij het verleden van de gemeente aan op geheel eigen wijze. Bekijk hieronder het hele volkslied! 

Van 2020 naar 2021

Vanwege de pandemie is het fuifjaar van Nieuwkoop uitgesteld. In plaats van 2020 worden de festiviteiten in juli 2021 georganiseerd om te vieren dat het dorp al 7,5 eeuw bestaat. De organisatie van ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!’ kwam vorig jaar met het idee voor Slootkunst voor het jubileum. Hier doen allerlei kunstenaars een duit in het zakje met hun creatieve input.

 

 


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:06

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Wonen en bouwen 12 mei 2021 15:49

Wonen op voormalige Ashram locatie

Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaat de gemeente het oude gebouw slopen en daarna maken ze het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Advertorial Verkeer en vervoer 12 mei 2021 13:05

Toyota Van Ekris zet de moeders in het zonnetje!

In de week voorafgaand aan Moederdag heeft Toyota Van Ekris de vrouwen die hun Toyota brachten voor een onderhoudsbeurt, extra in het zonnetje gezet. “Het is leuk om in deze zogenaamde mannenwereld eens extra aandacht te geven aan de moeders/vrouwen”, vertelt Corné van Veen, vestigingsmanager Alphen aan den Rijn.