Nieuwkoopse Lekkernijen van de maand

Vanaf nu lichten wij iedere maand de nieuwste lekkernijen van de Nieuwkoopse Lekkernij uit! Wat kun je deze maand verwachten?

  1. Uut Hooi boerenkaas

‘’Wat Uut Hooi zo bijzonder maakt? De koeien van Uut Hooi krijgen hun gras uitsluitend vers en gedroogd te eten, zonder kunstmatige toevoegingen. Door de CO2-neutrale hooischuur is de boer erin geslaagd om in ieder jaargetijde een optimaal rantsoen te bieden van sappig gras uit de wei en hooi, zo groen als vers gras. Al deze natuurlijke aroma’s worden uit het hooi opgenomen en doorgegeven in de melk. En dat is precies wat je terug proeft in deze prachtige hooikazen.’’

  1. Verse Italiaanse koekjes

‘’In de jaren '50 begon grootvader Attilo Cerasani met het bakken en verkopen van broden in een houtgestookte oven. Het verkopen van brood was in die tijd een belangrijk middel om zijn gezin te voeden. Later begon hij ook met het bakken van koekjes, die in steeds grotere afnames verkocht werden. Deze kwalitatief hoogwaardige koekjes en deegwaren staan voor de kwaliteit van de familie Cerasani, die zoveel jaar later de productie van brood inmiddels hebben opgegeven om al hun aandacht te richten op het maken van koekjes op de traditionele manier van vroeger. Deze italiaanse koekjes zijn verkrijgbaar in een gevuld koekje pistache, gevuld koekje amerene kers en een vijgenkoekje met groen chocolade.’’

  1. Le Petit Doruvael

‘’Met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap heeft de familie Vlooswijk uit Montfoort Le Petit Doruvael ontwikkeld. De naam is ontleend aan de Zuivel- en Zorgboerderij Doruvael en betekent: DOor RUilverkaveling VAn ELders. Deze streekkaas is herkenbaar aan de opvallende rood-oranje kleur. De jonge roodschimmelkaas is smeuïg en zacht van smaak. Het kaasje laat zich niet alleen gemakkelijk verwerken in een heerlijke salade maar is ook geschikt voor een raclette of een kaasfondue. Ook in combinatie met een vijgen balsamico chutney is een Le Petit Doruvael een verrassend hapje voor uw gasten.’’

De Nieuwkoopse Lekkernij

De Nieuwkoopse Lekkernij biedt een groot assortiment aan kaas, noten, wijn, delicatessen, droge worsten uit Frankrijk en natuurlijk hun bekende, huisgemaakte lasagne.

Benieuwd naar deze en alle andere lekkernijen? Neem vooral eens een kijkje bij de Nieuwkoopse Lekkernij aan de Dorpsstraat 85.

 


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 12:14

Vijf redenen om te sporten bij Jworxout!

De winter komt eraan en het coronavirus is nog niet onder controle. Tijd om jouw immuunsysteem een boost te geven en lekker buiten te gaan sporten. Wij geven je vijf redenen om te sporten bij Jworxout.

Wonen en bouwen vandaag 11:41

Huurders Driekoppenland Noorden plaatsen tijdcapsule

Op 27 oktober 2020 hebben de twaalf nieuwe bewoners van Waterhoen in Noorden een tijdcapsule, met specifieke dingen van 2020, geplaatst in het nieuwbouwproject. Deze tijdcapsules worden ingemetseld en komen pas weer tevoorschijn bij de sloop over vele jaren. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Vergeer Bouw hebben op deze manier samen met de huurders stilgestaan bij de ‘sprong in de toekomst’ die de nieuwe bewoners gaan maken in deze hypermoderne gasloze woningen.

Advertorial Overige vandaag 10:01

ONNA Letselschade: kosteloos letselschade claimen

Veel mensen weten niet dat je bij letselschade recht hebt op een schadevergoeding. Als je een ongeval overkomt is dat al vervelend genoeg, het is dan fijn als je hulp krijgt bij de afwikkeling van de schade. Je wilt immers niet met de kosten blijven zitten. ONNA Letselschade kan jou hierbij helpen.

Overige gisteren 16:20

Café Freddy’s wordt Sportsbar Ter Aar

De afgelopen tijd was het onzeker wat er met café de Freddy’s in Ter Aar zou gaan gebeuren. Toen kwamen Alphenaren Richard de Knegt en Thomas Runhart met het idee hun concept uit Alphen aan den Rijn ook uit te draaien in Ter Aar.  

Advertorial Overige gisteren 15:30

Prima Systems’ haal- en breng service voor computerreparaties

We blijven en werken op het moment allemaal zo veel mogelijk thuis. Niet vreemd dus dat we véél meer tijd doorbrengen achter de computer of laptop. Maar ineens is je computer of laptop zó traag, of werkt hij niet meer zoals je dat gewend bent. Wat doe je dan?