Nieuwkoopse horeca moet weer sluiten: “We gaan de vlag half stok hangen”

Alle horecagelegenheden zijn sinds woensdagavond 22:00 uur gesloten voor minimaal vier weken, dit meldde premier Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie. Een teleurstelling voor velen en een klap in het gezicht van Nieuwkoopse horecaondernemers, maar tegelijkertijd zien ze ook in dat het nu noodzakelijk is.

Strand Zomer

Eigenaresse Madelon van Strand Zomer Nieuwkoop meldt dat ze de sluiting toch al zag aankomen. ‘’Leuk is het natuurlijk nooit, maar we zouden sowieso eind oktober de deuren sluiten’’, laat ze weten. Dat het restaurant de deuren toch twee weken eerder moeten sluiten vindt ze naar eigen zeggen wel zonde.

Tijsterman

Restaurant Tijsterman laat duidelijk weten dat ze het niet eerlijk vinden dat de horeca weer dicht moet. ‘’We hebben de afgelopen vier maanden ons uiterste best gedaan, en dicht zijn wij weer de dupe’’, laat de eigenaar Willem weten. Voor hem voelt dit als een soort van straf. ’’Gelukkig hebben we nog veel aan onze vaste gasten die gisteren nog allemaal zijn komen eten.’’

De eigenaar is ervan verzekerd dat de brandhaard van het coronavirus niet in de horeca zit. ‘’Ga eens beginnen met kijken naar de middelbare scholen of de mensen die thuis ook nog anderen ontvangen, daar is de besmettingsgraad vele malen hoger.’’ Om alleen de horeca te sluiten heeft volgens Willem geen zin. ‘’Kijk eens naar dierentuinen of de Ikea, hier lopen honderden mensen door elkaar.’’

Willem grapt dat hij de vlag maar half stok gaat hangen, niet alleen voor zijn eigen restaurant maar voor de hele horecabranche. ‘’Wij moeten het ook hebben van groepen en partijen, dit heeft de overheid ons al zeven maanden afgenomen.’’

Het restaurant zag de sluiting wel aankomen, daarom zijn ze weer begonnen met afhalen en bezorgen. Bezorgen doen zij in de dorpen rondom Nieuwkoop. Een bestelling plaatsen kan gewoon op de website van Tijsterman. En er staat nog veel meer op het programma, maar dit blijft nog even een verrassing.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 12:14

Vijf redenen om te sporten bij Jworxout!

De winter komt eraan en het coronavirus is nog niet onder controle. Tijd om jouw immuunsysteem een boost te geven en lekker buiten te gaan sporten. Wij geven je vijf redenen om te sporten bij Jworxout.

Wonen en bouwen vandaag 11:41

Huurders Driekoppenland Noorden plaatsen tijdcapsule

Op 27 oktober 2020 hebben de twaalf nieuwe bewoners van Waterhoen in Noorden een tijdcapsule, met specifieke dingen van 2020, geplaatst in het nieuwbouwproject. Deze tijdcapsules worden ingemetseld en komen pas weer tevoorschijn bij de sloop over vele jaren. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Vergeer Bouw hebben op deze manier samen met de huurders stilgestaan bij de ‘sprong in de toekomst’ die de nieuwe bewoners gaan maken in deze hypermoderne gasloze woningen.

Advertorial Overige vandaag 10:01

ONNA Letselschade: kosteloos letselschade claimen

Veel mensen weten niet dat je bij letselschade recht hebt op een schadevergoeding. Als je een ongeval overkomt is dat al vervelend genoeg, het is dan fijn als je hulp krijgt bij de afwikkeling van de schade. Je wilt immers niet met de kosten blijven zitten. ONNA Letselschade kan jou hierbij helpen.

Overige gisteren 16:20

Café Freddy’s wordt Sportsbar Ter Aar

De afgelopen tijd was het onzeker wat er met café de Freddy’s in Ter Aar zou gaan gebeuren. Toen kwamen Alphenaren Richard de Knegt en Thomas Runhart met het idee hun concept uit Alphen aan den Rijn ook uit te draaien in Ter Aar.  

Advertorial Overige gisteren 15:30

Prima Systems’ haal- en breng service voor computerreparaties

We blijven en werken op het moment allemaal zo veel mogelijk thuis. Niet vreemd dus dat we véél meer tijd doorbrengen achter de computer of laptop. Maar ineens is je computer of laptop zó traag, of werkt hij niet meer zoals je dat gewend bent. Wat doe je dan?