De plek waar de plannen gemaakt worden

Nieuwe partners ondersteuning

Inwoners die ondersteuning nodig hebben op diverse levensgebieden kunnen daarvoor hulp krijgen. Denk daarbij aan mensen met psychische problematiek, een beperking of chronische ziekte. Om deze hulp en ondersteuning te bieden heeft de gemeente Nieuwkoop contracten (afspraken) met diverse organisaties met gespecialiseerde medewerkers.

Binnenkort loopt een aantal van deze contracten af. Daarom heeft de gemeente nieuwe afspraken met verschillende organisaties gemaakt die vanaf 1 januari 2022 deze activiteiten en diensten gaan verzorgen.

Wat betekent dit?   

Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners voor ondersteuning terecht bij de Coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek, met de volgende leden: Kwadraad, Gemiva, Activite, de Binnenvest, Ipse de Bruggen, Kwintes.

Dit geldt ook voor Wmo ondersteuning zoals huishoudelijke hulp, een rolstoel of een Persoons Gebonden Budget. Momenteel behandelt de gemeente deze ondersteuningsaanvragen. Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners hiervoor terecht bij de Coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek.

Ook voor inwoners die nu ondersteuning krijgen van Tom in buurt, Gewoon Thuis en Lumen verandert er dit jaar niets. In het najaar neemt de nieuwe partij die de ondersteuning vanaf 1 januari 2022 gaat uitvoeren contact met hen op.

Voor vragen over de nieuwe contracten voor ondersteuning kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente Nieuwkoop via 14 0172. Voor meer informatie over de verschillende inkoop opdrachten van het sociaal domein kijkt u op www.nieuwkoop.nl/inkoopsociaaldomein.


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 17:02

Lichaam betrekken bij behandeling binnen de jeugdhulpverlening

Er komt steeds meer aandacht voor het betrekken van het lichaam bij behandelingen binnen de hulpverlening. Niet alleen meer praten of uit een werkboek werken tijdens behandeling, maar ook doen met het lichaam. Op deze manier komt een meer integrale behandeling tot stand en kunnen soms patronen worden doorbroken die al jarenlang gaande zijn. In deze blog wordt stilgestaan bij hoe De Praktijk4Kids het lichaam integreert in behandelingen en waarom!

Advertorial Sport gisteren 13:50

Een webshop ingericht voor jouw voetbalvereniging

Sinds kort is het mogelijk om bij Plutosport een clubwebshop in te richten voor jouw eigen club! En dat is niet alleen heel interessant voor de club, maar ook heel handig voor de leden.

Politie 21 sep. 2021 16:09

Wapeninleveractie #DropIt

In de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober doet de gemeente Nieuwkoop mee aan de landelijke inleveractie van wapens. In deze week kan iedereen ongestraft zijn wapen inleveren.