Pixabay

Nieuwe hotspots hondencampagne

Veel hondenbaasjes ruimen netjes de poep op en lijnen hun hond aan op de plekken waar dat moet. Hartstikke goed! Het gaat echter nog niet overal goed. Daarom vraagt gemeente Nieuwkoop extra aandacht voor het opruimen van hondenpoep en de regels voor het uitlaten van honden.

De tweede ronde hotspotlocaties van het jaar 

De handhavers controleren altijd al of iedereen zich houdt aan de regels van het hondenbeleid. Op de hotspotlocaties hangen we (tijdelijk) borden op en controleren we extra. Deze keer controleren we op de volgende drie hotspotlocaties:

  1. Nieuwkoop, Fleurstraat (hondenlosloopgebied) 
  2. Zevenhoven, Plantsoen 
  3. Ter Aar, achter Beverlanderhof (grasstrook langs de sloot) 

Geef locaties door 

Kent u een plaats waar veel hondenpoep ligt (hotspotlocatie)? Laat het ons weten! Zo kunnen ze gerichter controleren en hondenbezitters die zich niet aan de regels houden hierop aanspreken. Hotspots geeft u door via www.verbeterdebuurt.nl. Locaties die vaak doorgegeven worden nemen we de volgende keer op als hotspotlocatie. 

Hoe zat het ook alweer? 

  • Hondenpoep altijd en overal in de bebouwde kom opruimen; 
  • Honden zijn niet toegestaan op speelvelden, schoolpleinen en sportvelden; 
  • Honden altijd aanlijnen (behalve in de losloopgebieden). 

Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:06

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Wonen en bouwen 12 mei 2021 15:49

Wonen op voormalige Ashram locatie

Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaat de gemeente het oude gebouw slopen en daarna maken ze het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Advertorial Verkeer en vervoer 12 mei 2021 13:05

Toyota Van Ekris zet de moeders in het zonnetje!

In de week voorafgaand aan Moederdag heeft Toyota Van Ekris de vrouwen die hun Toyota brachten voor een onderhoudsbeurt, extra in het zonnetje gezet. “Het is leuk om in deze zogenaamde mannenwereld eens extra aandacht te geven aan de moeders/vrouwen”, vertelt Corné van Veen, vestigingsmanager Alphen aan den Rijn.