Ingezonden
Advertorial Gezondheid en welzijn

Nieuwe exposities bij ProMove, bewegen & gezondheid

Per 23 januari zijn er weer twee nieuwe exposities te bewonderen in onze fysiotherapiepraktijken in Nieuwkoop en Ter Aar.

Op de Vijverhof in Nieuwkoop is het inmiddels de zevenentwintigste expositie sinds de opening van Gezondheidscentrum 'De Vijver' in 2012. Het zijn de werken van Carla Bosman die de afgelopen maanden in Ter Aar hebben gehangen die je nu op de Vijverhof kunt bewonderen. In Ter Aar, in Gezondheidscentrum 'De Aar', bestaat de zevende expositie uit de kunstwerken van Caroline van den Berge.

De expositie van Carla Bosman op de Vijverhof staat in het teken van schilderijen in diverse stijlen. Carla Bosman haalt haar inspiratie uit de natuur en alles wat er om haar heen en in haar leven gebeurt. Ze schildert kleurrijk abstract waarbij de actie er letterlijk en figuurlijk vanaf spat. Ook maakt ze abstract landschappelijk werk in rustige tinten wat gecombineerd wordt met natuurlijke materialen zoals touw, hout, jute en boomschors. Haar werk is zelden vlak, ze houdt van 3D, ze is een echte materiekunstenaar.

Carla heeft al diverse exposities gedaan in haar carrière als kunstenaar. De Jaarbeurs in Utrecht, en het Hilton hotel te Soesterberg zijn hiervan maar enkele voorbeelden. In het gezondheidscentrum 'De Aar' zijn de acrylschilderijen van Caroline van den Berge te bewonderen. Caroline heeft, begin jaren 90, haar eerste lessen gevolgd bij Willem van den Broek. Haar grote inspirator. Jarenlang heeft ze bij hem geschilderd. De weg van een wit doek naar een schilderij biedt haar ontspanning en doet haar zelfs de tijd vergeten. Haar inspiratie komt en gaat. Ze leest veel, en kijk altijd om haar heen. Bewust en onbewust komen daar de ideeën uit voort.

Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat dit haar tweede expositie in Ter Aar is. Lang geleden was ze te zien in de oude bibliotheek in het dorp en hopelijk wordt dit net zo’n groot succes. Caroline is benieuwd naar de reacties: "Hopelijk wordt er goed naar gekeken en veel over gekletst. Want daar is kunst immers voor. Kijken en erover praten. Iedereen mag er over zeggen en denken wat hij of zij wil. Neem even de tijd, loop een rondje, verbaas je, geniet ervan!"

Uiteraard ben je van harte welkom om even binnen te lopen in Nieuwkoop of Ter Aar en te genieten van genoemde exposities.

Contactgegevens ProMove, bewegen & gezondheid: Bel in Nieuwkoop 0172-575261 of Ter Aar 0172-603195, stuur een mail naar info@promove.nu of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. Meer informatie vindt je ook op de website. 


Meer nieuws

Sport vandaag 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige gisteren 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek 22 apr. 2024 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.