Nieuwe besmettingen in de gemeente Nieuwkoop

GGD Hollands Midden meldt dat in de gemeente Nieuwkoop twee nieuwe besmettingen met corona zijn vastgesteld. Het is voor het eerst in vijf weken dat er weer nieuwe besmettingen zijn vastgesteld binnen de gemeentegrenzen.

Het totaal aantal personen dat sinds het begin van de virusuitbraak zijn besmet is nu 54. 9, hiervan zijn in het ziekenhuis opgenomen geweest en zijn er 5 overleden aan het virus. De overigen zullen nagenoeg hersteld zijn.

Afgelopen week lieten 182 inwoners van de gemeente zich testen. Twee daarvan zijn dus positief getest. De week daarvoor lieten 137 inwoners zich testen, waarvan niemand positief gestest werd.

Ook lezen: Hoe is de gemeente Nieuwkoop voorbereid op een coronauitbraak? 


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport 17 apr. 2024 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.