Nieuw: Nieuwkoops Sinterklaas Journaal

Wat als er geen fysieke intochten kunnen plaatsvinden in de gemeente? Dan bedenk je gewoon iets anders! Daarom kun je vanaf 16 november Sinterklaas en zijn Pieten volgen via Youtube en ons platform Nieuwkoops.nl. 

‘’Juist in dit soort tijden is het mooi om de krachten van meerdere comités te bundelen. Samen zorgen we voor een mooi alternatief waar we de jeugd en hun ouders hopelijk een groot plezier mee doen’’, aldus Jorrit Beugeling, één van de initiatiefnemers.

Het journaal, dat zijn debuut maakt in onze gemeente, volgt de avonturen van de Sint en zijn Pieten in de aanloop naar pakjesavond op 5 december. Het Sinterklaascomité, dat bestaat uit vertegenwoordigers uit alle kernen van de gemeente, biedt op deze manier een vrolijk alternatief voor de fysieke intochten die wegens corona niet plaats kunnen vinden dit jaar. ‘’Het sinterklaasfeest is van oudsher een periode waar kinderen volledig in opgaan en centraal staan. Met dit regionale sinterklaasjournaal willen we ervoor zorgen dat dit feest hun huisjes niet stilletjes voorbij rijdt.’’

Wat je allemaal kunt verwachten? Heel veel. Zo komen alle kernen van de gemeente aan bod, en heeft ook de burgemeester een rol. Vlogster Sara Verwoerd uit Langeraar presenteert het Nieuwkoops Journaal.

Binnen het Nieuwkoops Sinterklaas Journaal wordt er gewerkt met de roetveeg Piet.

Het journaal is vanaf 16 november te volgen via Youtube en Nieuwkoops.nl, de laatste aflevering vindt plaats op 6 december.


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.