Nieuw: Nieuwkoops Sinterklaas Journaal

Wat als er geen fysieke intochten kunnen plaatsvinden in de gemeente? Dan bedenk je gewoon iets anders! Daarom kun je vanaf 16 november Sinterklaas en zijn Pieten volgen via Youtube en ons platform Nieuwkoops.nl. 

‘’Juist in dit soort tijden is het mooi om de krachten van meerdere comités te bundelen. Samen zorgen we voor een mooi alternatief waar we de jeugd en hun ouders hopelijk een groot plezier mee doen’’, aldus Jorrit Beugeling, één van de initiatiefnemers.

Het journaal, dat zijn debuut maakt in onze gemeente, volgt de avonturen van de Sint en zijn Pieten in de aanloop naar pakjesavond op 5 december. Het Sinterklaascomité, dat bestaat uit vertegenwoordigers uit alle kernen van de gemeente, biedt op deze manier een vrolijk alternatief voor de fysieke intochten die wegens corona niet plaats kunnen vinden dit jaar. ‘’Het sinterklaasfeest is van oudsher een periode waar kinderen volledig in opgaan en centraal staan. Met dit regionale sinterklaasjournaal willen we ervoor zorgen dat dit feest hun huisjes niet stilletjes voorbij rijdt.’’

Wat je allemaal kunt verwachten? Heel veel. Zo komen alle kernen van de gemeente aan bod, en heeft ook de burgemeester een rol. Vlogster Sara Verwoerd uit Langeraar presenteert het Nieuwkoops Journaal.

Binnen het Nieuwkoops Sinterklaas Journaal wordt er gewerkt met de roetveeg Piet.

Het journaal is vanaf 16 november te volgen via Youtube en Nieuwkoops.nl, de laatste aflevering vindt plaats op 6 december.


Meer nieuws

Calamiteiten 25 nov. 2022 15:27

Auto gestolen in Nieuwveen

In Nieuwveen is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november een auto gestolen.

Natuur en recreatie 24 nov. 2022 13:05

Smienten massaal terug naar de Nieuwkoopse Plassen

Boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten ziet eindelijk grote groepen smienten terugkeren naar zijn natuurgebied. “Ze zijn echt weken later dan normaal, waarschijnlijk vanwege het warme najaar”, concludeert de boswachter van de Nieuwkoopse Plassen. “Nu het gefluit weer te horen is in het gebied, mag van mij de winter beginnen!”

Advertorial Winkels 23 nov. 2022 15:38

Alleen deze week nog tot 20% korting bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Is je matras aan vervanging toe? Is de levensduur van je boxspring nu echt voorbij? En/of ligt je kussen niet meer lekker? Loop dan eens binnen bij Dutch Dream in Ter Aar. Hier krijg je nu namelijk op alles waar je op slaapt tot wel 20% korting!

Mijn Club 23 nov. 2022 10:13

DN-IJszeilvereniging Nieuwkoop

“Maar we zijn geen échte vereniging zoals de meeste anderen: met bijbehorend clubgevoel en gezelligheid vóór, tijdens en na onze activiteiten", zegt voorzitter Leendert Lekkerkerker (69). "Wij zijn eigenlijk opgericht, omdat je in Nieuwkoop - als enige gemeente in Nederland - een vergunning nodig hebt om te mogen ijszeilen."

Advertorial Gezondheid en welzijn 22 nov. 2022 10:27

Meer energie en rust door het coaching traject van Jworxout

Moeilijk in slaap komen doordat het chaos is in je hoofd? Jworxout leert jou hoe jij een lichaam kan creëren die vóór je werkt en niet tegen. Je neemt de klachten voor lief, omdat je niet weet hoe je hieruit moet komen. Door deel te nemen aan een van de coaching trajecten van Jworxout, breng je alle zes domeinen weer in balans.