Nieuw: Nieuwkoops Sinterklaas Journaal

Wat als er geen fysieke intochten kunnen plaatsvinden in de gemeente? Dan bedenk je gewoon iets anders! Daarom kun je vanaf 16 november Sinterklaas en zijn Pieten volgen via Youtube en ons platform Nieuwkoops.nl. 

‘’Juist in dit soort tijden is het mooi om de krachten van meerdere comités te bundelen. Samen zorgen we voor een mooi alternatief waar we de jeugd en hun ouders hopelijk een groot plezier mee doen’’, aldus Jorrit Beugeling, één van de initiatiefnemers.

Het journaal, dat zijn debuut maakt in onze gemeente, volgt de avonturen van de Sint en zijn Pieten in de aanloop naar pakjesavond op 5 december. Het Sinterklaascomité, dat bestaat uit vertegenwoordigers uit alle kernen van de gemeente, biedt op deze manier een vrolijk alternatief voor de fysieke intochten die wegens corona niet plaats kunnen vinden dit jaar. ‘’Het sinterklaasfeest is van oudsher een periode waar kinderen volledig in opgaan en centraal staan. Met dit regionale sinterklaasjournaal willen we ervoor zorgen dat dit feest hun huisjes niet stilletjes voorbij rijdt.’’

Wat je allemaal kunt verwachten? Heel veel. Zo komen alle kernen van de gemeente aan bod, en heeft ook de burgemeester een rol. Vlogster Sara Verwoerd uit Langeraar presenteert het Nieuwkoops Journaal.

Binnen het Nieuwkoops Sinterklaas Journaal wordt er gewerkt met de roetveeg Piet.

Het journaal is vanaf 16 november te volgen via Youtube en Nieuwkoops.nl, de laatste aflevering vindt plaats op 6 december.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 10:52

Jworxout: ''I will, I can, I do!''

''Als je bedenkt wat jij wil bereiken, geloof er dan in dat jij dit kan en doe het dan ook. Maar vaak is er een stemmetje in je hoofd die van alles naar jou schreeuwt.''

Advertorial Sport 10 apr. 2021 13:19

Hockeyclub Nieuwkoop op zoek naar nieuwe talenten

De Nieuwkoopse hockeyvereniging telt momenteel al twee damesteams. Die hockeyelftallen zijn zo vol geraakt dat de club nu een derde team wil oprichten. Hiervoor hebben zij nog wat versterkingen nodig. 

Wonen en bouwen 10 apr. 2021 10:46

Wonen en zorgen tegelijk

De eerste (pre-)mantelzorgwoningen in de gemeente zijn met succes gerealiseerd!

Algemeen 10 apr. 2021 09:10

Fraudegevoelige brief van Nextdoor in omloop in Nieuwkoop

In Nieuwkoop kwam op veel adressen een verdachte brief op de mat. In de brief worden bewoners uitgenodigd om lid te worden van een zogenaamde buurtapp genaamd: Nextdoor. Deze app is in opspraak vanwege identiteitsfraude. Een tip van de redactie: verscheur de brief. 

Advertorial Verkeer en vervoer 9 apr. 2021 16:33

Toyotarijders meest merktrouw

Is uw volgende auto ook weer een Toyota? De kans is groot van wel. EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyotarijders juist steeds meer. Zelfs dure merken zoals BMW en Mercedes-Benz scoren minder goed. Gemiddeld is 50% van de occasionkopers merktrouw, bij nieuwe auto’s is dat 66%. De meest merktrouwe autobezitters? Toyota rijders!