Gemeente Nieuwkoop

Nieuw drijvend toilet op de Nieuwkoopse Plassen

Wethouder Antoinette Ingwersen nam 30 juni een kijkje in Ter Aar bij de bouw van een nieuw drijvend toilet. Recreatie en toerisme op de Nieuwkoopse Plassen brengt met zich mee dat er ook voorzieningen moeten zijn om recreatie op een goede manier mogelijk te maken.

Toiletvoorzieningen zijn daar een onderdeel van. Er ligt al een drijvend toilet bij Strand Zomer. Het voordeel van een drijvend toilet is dat deze makkelijk te verplaatsen is naar gebieden waar het druk is. “Door het succes van dit drijvend toilet hebben we besloten een tweede drijvend toilet te laten bouwen.”

De provincie Zuid-Holland draagt voor een belangrijk deel bij in de kosten vanuit de wens om waterrecreatie te stimuleren. De Groot Metaalbewerking BV bouwt het toilet in Ter Aar dat aannemingsbedrijf Gebroeders Schouls uit Leiden ontwierp. Ook Gebruikersbelang Plassengebied Nieuwkoop (GPN) was hierbij betrokken.

Het toilet wordt doorgespoeld met oppervlaktewater en is er dus geen gas of stroom nodig. Het drijvend toilet staat op een ponton waar boten kunnen aanleggen. Dwars door de rietkragen aanmeren op een van de eilanden, om in het natuurgebied behoeftes te doen, wordt hiermee voorkomen. De ecologische waarde van het Natura 2000 gebied wordt extra gewaarborgd doordat het drijvend toilet geen enkele afvoer of aanvoer heeft die kan lekken en het gebied kan vervuilen.

Zodra het toilet klaar is, komt het te liggen in het Brampjesgat. Wethouder Ingwersen: “Mooi om te zien dat er hard gewerkt wordt aan een nieuw drijvend toilet voor op de Nieuwkoopse Plassen. En ook nog eens door een mooi lokaal bedrijf in onze gemeente waar veel jonge ambitieuze vakmensen werken die in onze regio wonen.”


Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 13:12

Bibliotheek Rijn en Venen is op zoek naar jou

Wil jij jouw plezier in voorlezen overbrengen op kinderen en hun ouders? Heeft het werken met DigiD geen geheimen meer voor jou? Of geef je jouw kennis van techniek graag spelenderwijs door aan de jongere generatie? Word dan vrijwilliger bij Bibliotheek Rijn en Venen. 

Dieren gisteren 11:03

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Overige 23 sep. 2022 11:59

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

Advertorial Overige 22 sep. 2022 14:18

Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit

Zaterdag 24 september is het Internationale Dag van de Gebarentaal. Een perfect moment om bekend te maken dat het aanbod van theatervoorstellingen met gebarentolk in seizoen 22/23 is uitgebreid. 

Blog Opinie 21 sep. 2022 14:19

Handelen of wandelen?

Ik heb het er al vaker over gehad; met familie moet je wandelen en niet handelen. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan.