ProMove
Advertorial Sport

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

De NeuroFitGym is een beweegactiviteit specifiek gericht voor mensen met een hersenaandoening zoals bijvoorbeeld een hersenbloeding of infarct.

Iedere donderdagmiddag van 14:45 uur tot 15:45 uur sport deze groep in Sporthal de Steupel in Nieuwkoop. De begeleiding van de groep is in handen van Froukje van der Waerden (neuro-fysiotherapeut) en Mark de Vos (sportfysiotherapeut) en tijdens de training wordt er onder andere gewerkt aan de algemene fitheid, het evenwicht en het verbeteren van het lopen.

Het regelmatig in een groep sporten met lotgenoten is, naast de fysieke aspecten, een goede manier om te voorkomen dat patiënten in een isolement terecht komen. Door de gezelligheid en het onderlinge contact vermindert het gevoel van “er alleen voor te staan” hetgeen een positief effect heeft op eventueel aanwezige sombere gedachten.

Dat de deelnemers van de NeuroFitGym enthousiast zijn blijkt wel uit de filmpjes die te vinden zijn op de website van ProMove. Gijs Vermeij een fanatieke deelnemer van de groep, die daarnaast ook nog handig is met de computer, heeft deze 2 video’s gemaakt om een inkijk te geven in deze specifieke manier van bewegen. Op de website is een korte introductiefilm te zien maar ook een langere film waarbij er meer aspecten van de NeuroFitGym aan bod komen.

Wil je meer weten over dit onderwerp of eventueel deelnemen? Neem dan contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

Bel in Nieuwkoop 0172-575261 of Ter Aar 0172-603195, stuur een mail naar info@promove.nu of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. Meer informatie vindt u ook op de website.


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.