Boswachter John

NestkastLIVE zendt via een webcam livebeelden uit van de lepelaar

Bij de Nieuwkoopse Plassen staat voor de derde keer een camera gericht op de lepelaarkolonie. Liefhebbers kunnen via de webcam de kolonie lepelaars volgen bij het broeden.

Dit is mogelijk door een samenwerking tussen Stichting NestkastLIVE en Natuurmonumenten. NestkastLIVE zendt via een webcam livebeelden uit vanuit de kolonie. De lepelaars broedden al sinds 2009 in het Nieuwkoopse plassengebied. Altijd op dezelfde locatie in het rustige deel van de plassen.

De camera is op 19 februari weer geplaatst. ‘’Het ijs was verdwenen, dus hebben we eind van de middag de camera geplaatst’’, laat Stichting NestkastLIVE weten. Voor de vorst waren er een keer drie lepelaars gezien en na de vorst, toen er nog ijs lag, zeven. In de schemer kwam de eerste witte vogel het eiland bezoeken; Een grote zilverreiger.

De eerste eieren werden vorig jaar gelegd op 27 februari in de Nieuwkoopse Plassen. Op 25 maart werden de eerste jonge lepelaars geboren. Aan het eind van het broedseizoen telde boswachter John 36 lege nesten, het aantal was vrijwel gelijk aan het aantal van 2019.

De livebeelden zijn te zien op www.nestkastlive.nl/lepelaar. Mensen die de eerste lepelaar hebben gespot, kunnen dat via Instagram of Twitter melden aan @BoswachterJohn.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:14

1 jaar Gezondheidscentrum “De Aar”

Het is alweer een jaar geleden dat Gezondheidscentrum “De Aar” in Ter Aar haar deuren opende. Dat het zo’n turbulent jaar zou worden kon niemand voorspellen.

Advertorial Sport vandaag 08:51

Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI van start

Vandaag, maandag 1 maart, start de Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI. De challenge staat in het teken van dagelijkse weetjes, unieke recepten en uitdagende work-outs. ‘’Alles om aan jouw gezondheid te werken in deze gekke tijd.’’