Negatief zwemadvies Nieuwkoopse Plassen vanwege blauwalg

Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) meldt dat er blauwalg gedetecteerd is in het water van de Nieuwkoopse Plassen bij het Meijepark. Voor het gehele zwemwaterseizoen geldt een permanent negatief zwemadvies. 

Vanaf 1 mei 2021 heeft ODMH een negatief zwemadvies afgegeven voor de Nieuwkoopse Plassen. Het gaat om de zwemlocatie Meijepark, gelegen in de Zuideinderplas. Zij ontraden om daar te zwemmen wegens onvoldoende waterkwaliteit. Door de blauwalg in het water is er grote kans op maag- en darmklachten en huidirritatie. 

Dit advies is afgegeven op grond van onderzoeksresultaten van de zwemwaterkwaliteit van de afgelopen vier jaar en zegt niets over de actuele situatie. Het kan dus zijn dat er voor deze zwemwaterlocatie twee maatregelen gelden. 


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:06

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Wonen en bouwen 12 mei 2021 15:49

Wonen op voormalige Ashram locatie

Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaat de gemeente het oude gebouw slopen en daarna maken ze het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Advertorial Verkeer en vervoer 12 mei 2021 13:05

Toyota Van Ekris zet de moeders in het zonnetje!

In de week voorafgaand aan Moederdag heeft Toyota Van Ekris de vrouwen die hun Toyota brachten voor een onderhoudsbeurt, extra in het zonnetje gezet. “Het is leuk om in deze zogenaamde mannenwereld eens extra aandacht te geven aan de moeders/vrouwen”, vertelt Corné van Veen, vestigingsmanager Alphen aan den Rijn.