Gemeente Nieuwkoop

Nationaal Ouderenfonds doet dringende oproep

Het Nationaal Ouderenfonds doet met haar OldStars een dringende oproep aan politiek en beleidsmakers om de mentale en fysieke weerbaarheid van ouderen veilig te stellen. Het Ouderenfonds komt daarom met drie aanbevelingen die landelijk worden uitgedeeld door OldStars en ambassadeurs. 

Wethouder Gerben van Duin nam deze aanbevelingen dankbaar in ontvangst. "Wat een mooi initiatief van het Ouderenfonds, dat heel goed aansluit bij de ambities van de gemeente Nieuwkoop op dit gebied. Bewegen is belangrijk voor iedereen en zeker ook voor onze oudere inwoners. In ons lokale sportakkoord staat dan ook een actiepunt ‘bewegen voor 55+’. Medewerkers sport en buurtsportcoaches kijken samen met verenigingen in de gemeente wat er al is voor deze doelgroep en hoe we dit verder kunnen uitbreiden. Oldstars is daar een mooi voorbeeld van en ik ben er trots op dat we in onze gemeente al actieve Oldstars hebben! Ik hoop dat er de komende tijd nog meer van dit soort initiatieven ontstaan."


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:14

1 jaar Gezondheidscentrum “De Aar”

Het is alweer een jaar geleden dat Gezondheidscentrum “De Aar” in Ter Aar haar deuren opende. Dat het zo’n turbulent jaar zou worden kon niemand voorspellen.

Advertorial Sport vandaag 08:51

Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI van start

Vandaag, maandag 1 maart, start de Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI. De challenge staat in het teken van dagelijkse weetjes, unieke recepten en uitdagende work-outs. ‘’Alles om aan jouw gezondheid te werken in deze gekke tijd.’’