Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Vrijdag 29 september 2023, 20.15 uur

Cabaret: Grof Geschud

Vorig jaar was Grof Geschud bij ons in het theater met het programma Broeden.

De Belgische Knack had de volgende recensie over dat programma:

“Met de ‘artistieke chemie’ is niets mis en hun stemmen passen bij elkaar als aardbeien en slagroom”. Heerlijk toch.

De Belgische romantiek en de Hollandse nuchterheid vloeien soms naadloos in elkaar over om even later toch weer te schuren of te glanzen. Maar misschien heeft het wel niets met grenzen te maken en is het gewoon mensenwerk zoals iedere relatie ups en downs heeft. Nu is er hun nieuwe voorstelling Kroost (ofwel lang genoeg gebroed). Wederom poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering waar een zeer analytische blik op elkaars doen en laten niet geschuwd wordt.

Voor tickets mag u naar onze site: www.theater-kaleidoskoop.nl, maar natuurlijk ook gewoon aan de kassa bij binnenlopen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Grof Geschud

Dinsdag 3 oktober 2023, 14.00 uur

Film: Une Belle Course

Laat ik eens beginnen met de titel een beetje vrij te vertalen: een mooi ritje.

Zo’n goed eenvoudig gegeven. Je vertrekt met een taxi naar het verzorgingshuis en je weet dat je daar de rest van je leven blijft wonen. En je vraagt aan de chauffeur om nog een keer langs al je plekken te rijden waar je herinneringen liggen. Nu speelt zich deze film af in Parijs - de zogeheten stad van de liefde en de romantiek. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op. Maar het zou zich ook hier kunnen afspelen. Maak in gedachten als oudere maar eens een taxirit door je eigen leven en zie hoe de tijd je omgeving veranderd heeft en zie ook hoe je zelf ontwikkeld bent. Maar het is ook een eerste ontmoeting tussen de taxichauffeur en zijn passagier.

Voor tickets mag u naar onze site: www.theater-kaleidoskoop.nl, maar natuurlijk ook gewoon aan de kassa bij binnenlopen.

Zondag 8 oktober 2023, 15.00 uur

Muziekcafé: Bourbon Rhine

Loop binnen en laat u verrassen door alles wat Americana Americana maakt. Liedjes van Springsteen, Tom Waits, Creedence Clearwater Revival, the Eagles etc. etc. Maar nu akoestisch gebracht door het driemanschap Bourbon Rhine op gitaar, viool en contrabas.

Na als muzikanten de straten te hebben opgefleurd, mogen ze nu hun kunsten vertonen in onze foyer.


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.