InTeylingen

Mutatie coronavirus Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika nog niet in onze regio aangetroffen

Half december dook de Britse coronavariant op in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien is deze variant op diverse plekken in Nederland vastgesteld, met een uitschieter van zo’n dertig besmettingen in Bergschenhoek. In onze regio is de mutatie van het coronavirus nog niet aangetroffen. 

Dat laat GGD Hollands Midden weten naar aanleiding van berichtgeving in de landelijke media over de het opduiken van een Britse, Zuid-Afrikaanse en nu ook de Braziliaanse variant van het coronavirus. “GGD Hollands Midden houdt de situatie goed in de gaten en onderzoekt testafnames op deze nieuwe varianten”, laten zij weten. “Op dit moment zijn de nieuwe virusvarianten nog niet aangetroffen in onze regio.”

Een mutatie van een virus ontstaat omdat virussen constant een beetje veranderen. Vaak heeft dit geen invloed, maar soms kan een virus besmettelijker worden als deze muteert. Dit lijkt bijvoorbeeld het geval bij de Britse en de Zuid-Afrikaanse variant, aangezien zij zich sneller verspreiden. Zeker is dit echter nog niet, dat moet onderzoek in het lab uitwijzen.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 15:29

Last van eczeem: Hoe kan dat en wat kun je eraan doen?

Heb jij veel last van eczeem of ben je langdurig verkouden? En hoe komt dat dan? Waarom uiten problemen zich via de huid, longen of slijmvliezen? Hoe kan het dat mensen met huidproblemen langdurig verkouden zijn, en vaak ook een laag energie niveau hebben en/of chronische pijn?

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 14:50

Kogel is door de kerk: avondklok gaat zaterdag in

Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn reageert.

Gemeente vandaag 10:02

Locatiekeuze IKC Langeraar

Ook in Langeraar komt een Integraal Kindcentrum (IKC). De gemeente heeft in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar de meest geschikte locatie. Op basis van dit onderzoekt stelt het college de gemeenteraad voor om het IKC in Langeraar te bouwen op de huidige locatie van basisschool Aeresteijn.

Wonen en bouwen vandaag 08:30

De Zevensprong naar Kwiek

Het begin van 2021 betekende ook officieel het einde van gymnastiekvereniging De Zevensprong. De club is echter niet uit beeld verdwenen en sporten in Zevenhoven kan nog steeds. Buurclub SV Kwiek bracht uitkomst.