Kindermodeshow St Krimpen 950 jaar Herman Visser

Modellen gezocht voor Oud-Hollandse modeshow

Tijdens het Omroepersconcours en de braderie op zondagmiddag 26 april – in de Oranjeweek - is er een speciale en unieke modeshow in de tent op het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Een modeshow die 750 jaar mode toont. Voor deze modeshow wordt er gezocht naar modellen.

Mannen, vrouwen en kinderen die model willen zijn, kunnen zich aanmelden via aanmelden@nieuwkoop750.nl. Geef even leeftijd, lengte en kledingmaten door.

Om 14.00 uur melden de modellen zich in het Parochiehuis. Daar wordt bekeken welke kostuums wie past. Met hulp van kleedsters worden de modellen aangekleed om vervolgens als ware modellen over de catwalk te vleien.

De modeshow is van 15.00 tot 15.45 uur en is gratis te bezoeken. Bij elk kostuum geeft de presentatrice achtergrondinformatie over de periode waarin de kleding gedragen werd. Dit geeft een mooi beeld van hoe Nieuwkopers gekleed gingen de afgelopen 750 jaar.

Nadat de modellen hun kostuums en kleding hebben getoond, mag het publiek zich laten aankleden in historische stijl. Vervolgens worden zij op de foto gezet in een schilderijlijst, waardoor zij er een blijvende herinnering aan over houden. De modeshow én het in stijl laten aankleden, is geschikt voor de hele familie.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 18:49

Voorlopig veel minder vliegverkeer boven Nieuwkoop

Schiphol gaat de Aalsmeerbaan inzetten als parkeerplaats voor vliegtuigen. Dit betekent dat er voorlopig veel minder vliegverkeer over de gemeente Nieuwkoop komt.

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 15:36

Groene Jonker in het Journaal

In het NOS Journaal van 18 uur en 20u wordt aandacht besteed aan de gevolgen van de coronacrisis op natuurgebieden.

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 14:31

Achtste coronabesmetting in Nieuwkoop

Het RIVM heeft bekend gemaakt dat de achtste coronabesmetting officieel is vastgesteld in de gemeente Nieuwkoop.

Overige gisteren 11:22

Geldboete voor ruziemaker in verkeer

Een 26-jarige Nieuwvener was op een kruispunt op de WP Speelmanweg kwaad geworden en op iemand ingereden, waarop het slachtoffer gewond raakte en de bestuurder er vandoor ging. De man is hiervoor veroordeeld tot een geldboete van € 453,-.

Coronacrisis in Nieuwkoop 27 mrt. 2020 21:18

Campagne VRHM daagt jongeren en studenten uit

‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ Dat is de campagne die de Veiligheidsregio Hollands Midden start, gericht op jongeren en studenten. De boodschap? Houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Coronacrisis in Nieuwkoop 27 mrt. 2020 16:22

Coronavirus: wat is het?

Het coronavirus houdt de wereld in een houdgreep. In heel veel landen worden soortgelijke maatregelen genomen als in Nederland om de verspreiding van het virus te vertragen. Maar, wat is het coronavirus?