Kindermodeshow St Krimpen 950 jaar Herman Visser

Modellen gezocht voor Oud-Hollandse modeshow

Tijdens het Omroepersconcours en de braderie op zondagmiddag 26 april – in de Oranjeweek - is er een speciale en unieke modeshow in de tent op het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Een modeshow die 750 jaar mode toont. Voor deze modeshow wordt er gezocht naar modellen.

Mannen, vrouwen en kinderen die model willen zijn, kunnen zich aanmelden via aanmelden@nieuwkoop750.nl. Geef even leeftijd, lengte en kledingmaten door.

Om 14.00 uur melden de modellen zich in het Parochiehuis. Daar wordt bekeken welke kostuums wie past. Met hulp van kleedsters worden de modellen aangekleed om vervolgens als ware modellen over de catwalk te vleien.

De modeshow is van 15.00 tot 15.45 uur en is gratis te bezoeken. Bij elk kostuum geeft de presentatrice achtergrondinformatie over de periode waarin de kleding gedragen werd. Dit geeft een mooi beeld van hoe Nieuwkopers gekleed gingen de afgelopen 750 jaar.

Nadat de modellen hun kostuums en kleding hebben getoond, mag het publiek zich laten aankleden in historische stijl. Vervolgens worden zij op de foto gezet in een schilderijlijst, waardoor zij er een blijvende herinnering aan over houden. De modeshow én het in stijl laten aankleden, is geschikt voor de hele familie.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog vandaag 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport vandaag 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport gisteren 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport gisteren 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.