Pixabay

Minister Schouten subsidieert € 300.000 voor stikstofruimte

Een groep melkveehouders uit Nieuwkoop en omstreken, die in september 2020 een koeienstal ontwikkelde om het stikstofprobleem te verlagen, ontvangen een subsidie van € 300.000 van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Deze nieuwe stallen kunnen het stikstofprobleem in de landbouw verminderen met maar liefst 65 procent. Een deel hiervan gaat naar de natuur en een ander deel wordt verkocht aan bedrijven die geen natuurvergunning hebben.  

Maandag 18 januari 2021 ging Schouten langs op het melkveebedrijf van Lennart Streng in De Meije. ‘’De boeren zijn in het najaar al eens bij mij langs geweest, maar ik wilde nu ook wel met mijn eigen ogen zien wat dit in de praktijk betekent’’, aldus Schouten.

Na het bezoek aan het melkveebedrijf liet de minister weten dat er binnenkort steun voor deze pilot komt in de vorm van een subsidie van € 300.000 voor het onderzoek naar optimaal boeren in het gebied. ‘’Het mooie aan dit plan is dat het niet door de overheid is bedacht. Maar dat het echt vanuit onderaf door de boeren zelf is vormgegeven.’’

Het ministerie moet nog wel bekijken hoe het plan binnen de regels past. ‘’Daar moeten we goed naar kijken, we moeten ook zorgen dat dit meerjarig kan. We zijn er allemaal mee bezig om de schouders eronder te zetten om het plan waar te maken.’’


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 19:23

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd. 

Advertorial Cultuur gisteren 14:57

Expositie Lies Roos bij Bakker & De Vos

Nieuwkoop,  Sinds de afgelopen week is er weer een nieuwe expositie te zien bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, op de Vijverhof in Nieuwkoop.

Gemeente gisteren 12:43

Gemeente Nieuwkoop sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Sinds 1 maart 2021 is de gemeente Nieuwkoop officieel aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Met als doel de veiligheid in de gemeente vergroten. ''Het vergroten van de veiligheid is niet alleen een taak van politie en justitie. Ook inwoners en gemeente hebben een rol. Samen met de andere gemeenten in het district Alphen aan den Rijn – Gouda hebben wij een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.''  

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 09:09

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop daalt

In week 8 steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop met 105 nieuwe besmettingen. Een week later, in week 9, werden er 82 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD.