Pixabay

Minister Schouten subsidieert € 300.000 voor stikstofruimte

Een groep melkveehouders uit Nieuwkoop en omstreken, die in september 2020 een koeienstal ontwikkelde om het stikstofprobleem te verlagen, ontvangen een subsidie van € 300.000 van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Deze nieuwe stallen kunnen het stikstofprobleem in de landbouw verminderen met maar liefst 65 procent. Een deel hiervan gaat naar de natuur en een ander deel wordt verkocht aan bedrijven die geen natuurvergunning hebben.  

Maandag 18 januari 2021 ging Schouten langs op het melkveebedrijf van Lennart Streng in De Meije. ‘’De boeren zijn in het najaar al eens bij mij langs geweest, maar ik wilde nu ook wel met mijn eigen ogen zien wat dit in de praktijk betekent’’, aldus Schouten.

Na het bezoek aan het melkveebedrijf liet de minister weten dat er binnenkort steun voor deze pilot komt in de vorm van een subsidie van € 300.000 voor het onderzoek naar optimaal boeren in het gebied. ‘’Het mooie aan dit plan is dat het niet door de overheid is bedacht. Maar dat het echt vanuit onderaf door de boeren zelf is vormgegeven.’’

Het ministerie moet nog wel bekijken hoe het plan binnen de regels past. ‘’Daar moeten we goed naar kijken, we moeten ook zorgen dat dit meerjarig kan. We zijn er allemaal mee bezig om de schouders eronder te zetten om het plan waar te maken.’’


Meer nieuws

Gemeente vandaag 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur vandaag 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport vandaag 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...