Loek Sassen

Mijn Club: vv Sportief

“Van onze leden komt wel 90% uit het Woerdense Verlaat”, zegt voorzitter Wilco Griffioen. En een enkele uit Nieuwkoop of de Hoef; maar dat is het wel zo’n beetje. De woonkern wordt kleiner en omdat er in het verleden te weinig werd gebouwd, krijg je nu te maken met vergrijzing en te weinig jonge gezinnen.

De voetbalvereniging heeft haar complex (2 grasvelden, ’n klein trainingsveld en de kantine) in de Noordse Buurt. “Tja, wij kregen, omdat Woerdense Verlaat binnen gemeente Nieuwkoop een zogenoemde C-kern is, geen kunstgrasveld, maar daar zijn we helemaal niet rouwig om.” “Gras moet je kunnen vreten!” zegt mede-bestuurdslid Fred van Nassau. (“Ik laat ’Oranje’ meestal zelf al weg…..”)

Griffioen: “We hebben ongeveer 160 leden, waarvan er zo’n 70 actief zijn op het veld. De voetbalclub heeft hier eigenlijk een zelfde functie als een dorpsvereniging met de kantine als buurthuis. Zo bieden we bijvoorbeeld ook onderdak aan de dartvereniging. We hebben op dit moment 2 senioren-elftallen (heren) en 1 damesteam. Onze jeugdleden spelen nu bij Siveo in Zegveld; zij hadden spelers te kort bij sommige elftallen en samen paste dat precies. Een fusie met ’n andere voetbalclub weleens ter sprake geweest, maar… we draaien en hebben een gezonde vereniging, dus waarom zouden we? Wij hebben er geen behoefte aan! En dan ook nog: Waar is 20% van de inwoners (800) lid van de voetbal? Hier wel! Daarom ook aan vrijwilligers geen gebrek: iedereen is hier gelijk en vindt het vanzelfsprekend, dat-ie ’n handje moet helpen, net als thuis... Dus, als het druk is in de kantine zijn er altijd wel ’n paar dames, die even bijspringen achter de bar of snel ’n patatje willen bakken."

Van Nassau: “Ik was ’n ’reiziger’ en speelde bij meerdere verenigingen in de omtrek: sv Nieuwkoop en vv Woubrugge, maar ik zeg: “Waar de beste kantine is, daar mot je wezen…!” Griffioen: “Hier kent iedereen elkaar en bij ons is gezelligheid zeker zo belangrijk als het voetballen! En we spelen in een mooie competitie (West 2, zaterdag 4e klasse B): bijna allemaal clubs uit de omtrek: o.a. NSV, Nic Boys, sv Zevenhoven, vv Zwammerdam, SCH’44 (Harmelen), Siveo (Zegveld), vv Kamerik en ploegen uit Woerden en Bodegraven."

De volgende

“De vergrijzing speelt ook bij andere verenigingen in Woerdense Verlaat een grote rol. De zang-, gym- en tafeltennisvereniging: allemaal weg! Ook Gebouw Beatrix is al dicht. Ik denk dat IJsclub ’Ons Genoegen’ nog de grootste vereniging is hier?" Dat gaan we horen van voorzitter Jan Arie Burggraaf en u leest het in de volgende editie van ’Mijn Club’.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.