Loek Sassen

Mijn Club: Volleybalvereniging Scarabee

Martine van der Haven is voorzitter van Scarabee. “Eigenlijk toevallig, ik kwam destijds in Ter Aar wonen en wilde wel weer een (team-)sport gaan doen en moest kiezen: voet- of volleybal? In mijn studententijd deed ik wel eens ’n partijtje volleybal, maar dat was nooit zó serieus…. Ik mocht bij Scarabee drie keer gratis meetrainen (geldt nog steeds voor aspirant leden…), ben lid geworden en sinds 2018 zit ik ook in het bestuur.

Zij vervolgt: “Kenmerkend voor Scarabee (genoemd naar de boot van oprichter Maarten Trippenzee (1974)), is het spelplezier, het ’dorpse’ karakter en de gezelligheid. Ons clubblad Scarabientje (op papier), lijkt misschien ouderwets, maar dat past toch precies bij ons…!

Op dit moment hebben we ongeveer 125 leden; onze ambitie is max. 150, want méér wordt lastig; we trainen op dinsdagavond met 3 heren-, 4 dames-, nog 2 recreanten-teams èn verschillende jeugdteams. In de Vlinder hebben (hadden…)  we 4 velden ter beschikking en we willen/moeten om 23.00 uur stoppen. Onlangs hebben we het slot- )cq. afscheidstoernooi gespeeld in de Vlinder, want na de schoolvakantie gaan we naar de Vaart. We hebben met de beheerder ook al gesproken over ons ’Knakentoernooi’ in de laatste week van december: 4 avonden lang spelen 48 teams om de felbegeerde ’Knakentrofee’. Traditioneel wordt het op donder- en vrijdagavond dan meestal èrg gezellig in de bar….

We zijn ook lid van de bond: Nevobo. Onder die vlag spelen we ook regiowedstrijden; tegen verenigingen uit Nieuwkoop, Bodegraven, Noordwijk en Leiden. Ook de jeugd (tot 12) speelt op zaterdag soms een toernooitje tegen teams uit de regio.

Door corona konden we lang niet in de zaal spelen, maar gelukkig konden we gebruik maken van de speelweide van zwembad Aarweide. En we gaan natuurlijk ook gebruik maken van het volleybalveld op het Papeneiland; dat is ook voor ons een belangrijke aanwinst!

De volgende

In In de serie ’Mijn Club’ geeft diegene, die geïnterviewd werd, de beurt aan een volgende vereniging in gemeente Nieuwkoop; een die hij of zij kent of er gewoon méér van wil weten. Martine: “De Kinder Vakantie Spelen (KVS) Ter Aar staan weer voor de deur!”. Dus ga ik op zoek naar ’hoofd huttenbouw’: Danny van Eijk.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.