Mijn Club: TV Nieuwveen

Tennisvereniging Nieuwveen werd opgericht in 1974. Op een stuk grond van Landgoed Ursula (achter het kerkhof van de RK-kerk) werden aanvankelijk 3 zogeheten Mateco-banen aangelegd; waterdoorlatend beton met een coating en het voordeel, dat die ook in de winter bespeeld kunnen worden. De betonnen banen zijn later vervangen door PoritopSoft-banen; ook in de winter bespeelbaar.

“Ik werkte destijds op de Ursula. Omdat de tennisclub het terrein pacht van Landgoed Ursula, was er de mogelijkheid om via de personeelsvereniging van de Ursula - met korting - lid te worden van TV Nieuwveen; m’n man en ik werden lid in 1988", zegt voorzitter Ans Blanken. "Ik kwam in 2018 in het bestuur en werd in 2019 voorzitter. Omdat we volgens ons eigen reglement maximaal 2 termijnen (2 x 3 jaar) in het bestuur mogen zitten, ben ik eind december 2024 aftredend en geef ik het stokje over aan mijn opvolger.”

TV Nieuwveen gaat nieuwe Smash Court banen aanleggen. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen, dan gaat de baan voor ’n paar weken dicht en vanaf begin november zijn de nieuwe banen weer te bespelen. Ans: “Uit de enquete, die wij organiseerden onder onze leden, stemde maar liefst 70% voor Smash Court. Voordeel van deze banen is dat de toplaag minder hard is, beter geschikt om te glijden, hetgeen met name aantrekkelijk is voor jonge, ’snellere’ spelers.”

Zij vervolgt: “Volgens richtlijnen van de bond (KNLTB) kunnen wij maximaal 275 senior-leden hebben. Daardoor hadden we jarenlang een wachtlijst van potentiële leden. Op dit moment staan nog maar 3 namen op die lijst. We hebben nog wel relatief veel leden uit omliggende dorpen; dat is mede dankzij het gegeven, dat wij de eerste tennisclub in de omgeving waren met all wheather-banen. Nu zijn er al meer, maar er zijn wel heel wat van die ’wintertennissers’ bij ons ’blijven hangen’. Natuurlijk ook, omdat we vooral een gezelligheidsvereniging zijn; de laatste set in de kantine is vaak net zo belangrijk als die op de baan.

Nieuwe jeugdleden zijn wel altijd nog welkom. Volgens de richtlijnen van KNLTB kunnen we 75 jeugdleden hebben, maar we verwachten er volgend jaar nog maar 40 over te houden…..Aan de contributie kan het niet liggen, want die is voor jeugdleden maar € 130, waarbij dan ook nog 15 lessen zijn inbegrepen. We zijn daarbij ook naarstig op zoek naar ouders van kinderen, die samen de jeugdcommissie willen vormen… Belangrijk, want om nieuwe jeugd te werven - belangrijk voor de toekomst van onze club - willen we voor hen interessante, leuke activiteiten organiseren."

"Ons Open Toernooi, ’Vos Open’, genoemd naar hoofdsponsor Vos Verwarming, had dit jaar voor het eerst en nieuwe categorie: 17+. Dat was een groot succes en bracht heel wat nieuwe gezichten (deelnemers en publiek) op ons tennispark.”

De volgende

Binnen gemeente Nieuwkoop bestaan 6 tennisverenigingen (Langeraar, Nieuwkoop, Ter Aar, Zevenhoven, Nieuwveen en Noorden).

“Met die andere tennisclubs hebben wij soms overleg over bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld ook over de manier waarop zij jeugd aantrekken…. “ Dat gaan we eens horen bij de voorzitter van LTV Noorden, (Marian Verhoeff) die zich daarbij laat vergezellen door de secretaris: Karin Langeree.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!