Mijn Club: Tennisvereniging Ter Aar (TVTA)

“Het tennispark is nu al weer helemaal in z’n originele staat…,” zegt voorzitter Frank Langeveld, een paar dagen nadat het Open Aarlandentoernooi is afgesloten. "…en het was weer een mooie week: overdag het 50+ toernooi met bijna 100 deelnemers en ’s avonds het open toernooi met zo’n 300 deelnemers. Ook aan het padel-toernooi deden 36 mensen mee."

"Ons toernooi staat in de hele regio goed bekend en trekt deelnemers uit de hele omgeving: Noorden, Nieuwveen, Langeraar, Nieuwkoop, Leimuiden en ga zo maar door…. We hadden veel geluk met het weer, waardoor we de meeste wedstrijden gelukkig konden spelen op onze eigen banen en niet hoefden uit te wijken naar een tennishal; dit is ook beter voor onze baromzet…."

"Zelfs de directeur van de KNLTB kwam persoonlijk een kijkje nemen, omdat hij hoorde dat het altijd gezellig en zo goed verzorgd is; “Sportiviteit en gezelligheid gaan hier hand in hand”, zo zei hij."

Frank: “Wèl jammer dat ik zelf in de halve finale (HE) van zijn zoon verloor….”

“Om alles zo goed te organiseren en goed te laten verlopen, heb je wel heel veel vrijwilligers nodig, maar dat is bij ons niet het grootste probleem.”

De echtparen Willem en Rianne Ubink en Yvonne en Marc van Kempen zijn vanaf de eerste keer (2018) bij de organisatie van het 50 + toernooi betrokken. Rianne: “We spelen zelf ook mee met diverse toernooien in de regio en het mooie is: je komt altijd dezelfde mensen weer tegen. Maar omdat het toernooi van tennisvereniging Nieuw Vennep, die vorige jaren ook altijd in week 30 werd georganiseerd, dit jaar is verzet, hebben we nu ook heel wat nieuwe deelnemers uit bijv. de Haarlemmermeer en Roelofarendsveen." “Het is voor ons eigenlijk een week vakantie”, voegt Willem nog toe.

Langeveld: “TVTA werd opgericht in 1970 en begon met twee banen en een houten keet. Ons gehele park is geheel gerenoveerd in 2018, toen ’n paar van onze banen verlegd moesten worden ivm de bouw van IKC De Vaart. Nu beschikken we over 6 gravelbanen - allen verlicht met LED-lampen - een padelbaan en ook het clubhuis is lekker opgeknapt. Wellicht leggen we nog een tweede padelbaan aan, maar dat is - gezien de benodigde vergunningen - helemaal niet zo eenvoudig….; er worden (terecht) hoge eisen gesteld aan mogelijke geluidsoverlast in een woonwijk."

"En het gaat ons goed; het aantal leden is - misschien dankzij corona - gestegen van 320 naar 460. En door de padelbaan, die vooral in trek is bij de jeugd. Alle leden betalen een contributie van € 140, waarbij, voor de jeugdleden, een aantal tennislessen voor beginners, zijn inbegrepen”.

De volgende

Aanvankelijk stond voor deze week Altior - die de beurt kreeg van TAVV - op mijn lijstje, maar door vakantie van de voorzitter moest ik die doorschuiven. Dan komt die de volgende keer.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!