TTVN

Mijn Club: TafelTennis Vereniging Nieuwkoop (TTVN)

“Ja, corona heeft er bij ons tamelijk hard ingehakt...", zegt Elly de Vries die bij TTVN secretaris is, en daarbij het wedstrijdsecretariaat en ook de ledenadministratie ’doet’.

"Het was al geen heel grote vereniging, maar door alle beperkingen, die ons zijn opgelegd (alléén met eigen ballen spelen en die steeds schoon moeten maken, niet meer dubbelen, niet meer nazitten aan de bar en het ergste: de lockdown cq. sluiting van de tent) èn leden, die afhaakten omdat zij zelf bang waren, besmet te raken, is het ledental gezakt naar 27, van wie er nu zo’n 22 nog actief zijn. Ooit hadden we er wel 120. Zelf speelde ik in mijn jongere jaren in het 14e, nu in het eerste, dus kun je wel nagaan. Maar wel: het grootste deel van de leden staat al meer dan 25 jaar op de ledenlijst, dus we hebben echt heel trouwe leden! TTVN is opgericht in 1961, maar ons 60-jarig jubileum konden we dit jaar niet vieren. 10 jaar geleden nog wel: bij één van de oprichters Cor (Kas) Kasteleijns thuis. Hij was ook ruim 25 jaar voorzitter van TTVN.”

De tafeltennisclub heeft op dit moment een vaste plek in voormalige Boerderij de Zon, pal voor sporthal de Steupel: een zaal met 2 speeltafels, kleedkamer en ’n barretje. Ooit gestart in de Beverly Hills - in  de jaren ’60 en ’70 wijd en zijd bekend (en berucht…) als dè bar-dancing - aan de Nieuwveense weg. “Dan moesten we soms wel eerst wat gebroken glas van de vloer vegen, en zijn daarom in 1986, bij het 25 jarig bestaan, verhuisd naar de Industrieweg, vlak bij de Landijsbaan. Daarna nog in het Sportcentrum gezeten en sinds 2013 dus in Boerderij de Zon."

Op dinsdagavond is de recreantenavond, vanaf 20.30 uur; “Dan is iedereen welkom, eens mee te doen en zèlf te ervaren of tafeltennis iets voor je kan zijn." Veelbelovend, want, zoals de sport op de website wordt aangeduid: Een tafeltennisser heeft de snelheid van een squasher, het balgevoel van een voetballer, de concentratie van een schaker, het ritmegevoel van een roeier en het voetenwerk van een bokser!

Ook op woensdagmorgen is er een mogelijkheid om vrij te spelen: van 10.00 tot 12.00 uur. Èn ze spelen met 3 teams in de competitie: in verschillende klassen van afdeling West van de NTTB. "Jeugdleden wijzen we liever door naar TTV Spinmill in Aarlanderveen. Die hebben méér ruimte en mogelijkheden om de jeugd vooruit te helpen…”

De volgende

Elly de Vries: "Een andere hobby van mij was schaatsen op natuurijs - nu zit ik liever thuis voor de TV. Ik heb vele jaren lekker - en veilig - geschaatst op Landijsbaan Nieuwkoop." Met de winter in aantocht is dat wel ’n mooi onderwerp voor de volgende aflevering van ’Mijn Club’.

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten 25 nov. 2022 15:27

Auto gestolen in Nieuwveen

In Nieuwveen is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november een auto gestolen.

Natuur en recreatie 24 nov. 2022 13:05

Smienten massaal terug naar de Nieuwkoopse Plassen

Boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten ziet eindelijk grote groepen smienten terugkeren naar zijn natuurgebied. “Ze zijn echt weken later dan normaal, waarschijnlijk vanwege het warme najaar”, concludeert de boswachter van de Nieuwkoopse Plassen. “Nu het gefluit weer te horen is in het gebied, mag van mij de winter beginnen!”

Advertorial Winkels 23 nov. 2022 15:38

Alleen deze week nog tot 20% korting bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Is je matras aan vervanging toe? Is de levensduur van je boxspring nu echt voorbij? En/of ligt je kussen niet meer lekker? Loop dan eens binnen bij Dutch Dream in Ter Aar. Hier krijg je nu namelijk op alles waar je op slaapt tot wel 20% korting!

Mijn Club 23 nov. 2022 10:13

DN-IJszeilvereniging Nieuwkoop

“Maar we zijn geen échte vereniging zoals de meeste anderen: met bijbehorend clubgevoel en gezelligheid vóór, tijdens en na onze activiteiten", zegt voorzitter Leendert Lekkerkerker (69). "Wij zijn eigenlijk opgericht, omdat je in Nieuwkoop - als enige gemeente in Nederland - een vergunning nodig hebt om te mogen ijszeilen."

Advertorial Gezondheid en welzijn 22 nov. 2022 10:27

Meer energie en rust door het coaching traject van Jworxout

Moeilijk in slaap komen doordat het chaos is in je hoofd? Jworxout leert jou hoe jij een lichaam kan creëren die vóór je werkt en niet tegen. Je neemt de klachten voor lief, omdat je niet weet hoe je hieruit moet komen. Door deel te nemen aan een van de coaching trajecten van Jworxout, breng je alle zes domeinen weer in balans.