TTVN

Mijn Club: TafelTennis Vereniging Nieuwkoop (TTVN)

“Ja, corona heeft er bij ons tamelijk hard ingehakt...", zegt Elly de Vries die bij TTVN secretaris is, en daarbij het wedstrijdsecretariaat en ook de ledenadministratie ’doet’.

"Het was al geen heel grote vereniging, maar door alle beperkingen, die ons zijn opgelegd (alléén met eigen ballen spelen en die steeds schoon moeten maken, niet meer dubbelen, niet meer nazitten aan de bar en het ergste: de lockdown cq. sluiting van de tent) èn leden, die afhaakten omdat zij zelf bang waren, besmet te raken, is het ledental gezakt naar 27, van wie er nu zo’n 22 nog actief zijn. Ooit hadden we er wel 120. Zelf speelde ik in mijn jongere jaren in het 14e, nu in het eerste, dus kun je wel nagaan. Maar wel: het grootste deel van de leden staat al meer dan 25 jaar op de ledenlijst, dus we hebben echt heel trouwe leden! TTVN is opgericht in 1961, maar ons 60-jarig jubileum konden we dit jaar niet vieren. 10 jaar geleden nog wel: bij één van de oprichters Cor (Kas) Kasteleijns thuis. Hij was ook ruim 25 jaar voorzitter van TTVN.”

De tafeltennisclub heeft op dit moment een vaste plek in voormalige Boerderij de Zon, pal voor sporthal de Steupel: een zaal met 2 speeltafels, kleedkamer en ’n barretje. Ooit gestart in de Beverly Hills - in  de jaren ’60 en ’70 wijd en zijd bekend (en berucht…) als dè bar-dancing - aan de Nieuwveense weg. “Dan moesten we soms wel eerst wat gebroken glas van de vloer vegen, en zijn daarom in 1986, bij het 25 jarig bestaan, verhuisd naar de Industrieweg, vlak bij de Landijsbaan. Daarna nog in het Sportcentrum gezeten en sinds 2013 dus in Boerderij de Zon."

Op dinsdagavond is de recreantenavond, vanaf 20.30 uur; “Dan is iedereen welkom, eens mee te doen en zèlf te ervaren of tafeltennis iets voor je kan zijn." Veelbelovend, want, zoals de sport op de website wordt aangeduid: Een tafeltennisser heeft de snelheid van een squasher, het balgevoel van een voetballer, de concentratie van een schaker, het ritmegevoel van een roeier en het voetenwerk van een bokser!

Ook op woensdagmorgen is er een mogelijkheid om vrij te spelen: van 10.00 tot 12.00 uur. Èn ze spelen met 3 teams in de competitie: in verschillende klassen van afdeling West van de NTTB. "Jeugdleden wijzen we liever door naar TTV Spinmill in Aarlanderveen. Die hebben méér ruimte en mogelijkheden om de jeugd vooruit te helpen…”

De volgende

Elly de Vries: "Een andere hobby van mij was schaatsen op natuurijs - nu zit ik liever thuis voor de TV. Ik heb vele jaren lekker - en veilig - geschaatst op Landijsbaan Nieuwkoop." Met de winter in aantocht is dat wel ’n mooi onderwerp voor de volgende aflevering van ’Mijn Club’.

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...