TTVN

Mijn Club: TafelTennis Vereniging Nieuwkoop (TTVN)

“Ja, corona heeft er bij ons tamelijk hard ingehakt...", zegt Elly de Vries die bij TTVN secretaris is, en daarbij het wedstrijdsecretariaat en ook de ledenadministratie ’doet’.

"Het was al geen heel grote vereniging, maar door alle beperkingen, die ons zijn opgelegd (alléén met eigen ballen spelen en die steeds schoon moeten maken, niet meer dubbelen, niet meer nazitten aan de bar en het ergste: de lockdown cq. sluiting van de tent) èn leden, die afhaakten omdat zij zelf bang waren, besmet te raken, is het ledental gezakt naar 27, van wie er nu zo’n 22 nog actief zijn. Ooit hadden we er wel 120. Zelf speelde ik in mijn jongere jaren in het 14e, nu in het eerste, dus kun je wel nagaan. Maar wel: het grootste deel van de leden staat al meer dan 25 jaar op de ledenlijst, dus we hebben echt heel trouwe leden! TTVN is opgericht in 1961, maar ons 60-jarig jubileum konden we dit jaar niet vieren. 10 jaar geleden nog wel: bij één van de oprichters Cor (Kas) Kasteleijns thuis. Hij was ook ruim 25 jaar voorzitter van TTVN.”

De tafeltennisclub heeft op dit moment een vaste plek in voormalige Boerderij de Zon, pal voor sporthal de Steupel: een zaal met 2 speeltafels, kleedkamer en ’n barretje. Ooit gestart in de Beverly Hills - in  de jaren ’60 en ’70 wijd en zijd bekend (en berucht…) als dè bar-dancing - aan de Nieuwveense weg. “Dan moesten we soms wel eerst wat gebroken glas van de vloer vegen, en zijn daarom in 1986, bij het 25 jarig bestaan, verhuisd naar de Industrieweg, vlak bij de Landijsbaan. Daarna nog in het Sportcentrum gezeten en sinds 2013 dus in Boerderij de Zon."

Op dinsdagavond is de recreantenavond, vanaf 20.30 uur; “Dan is iedereen welkom, eens mee te doen en zèlf te ervaren of tafeltennis iets voor je kan zijn." Veelbelovend, want, zoals de sport op de website wordt aangeduid: Een tafeltennisser heeft de snelheid van een squasher, het balgevoel van een voetballer, de concentratie van een schaker, het ritmegevoel van een roeier en het voetenwerk van een bokser!

Ook op woensdagmorgen is er een mogelijkheid om vrij te spelen: van 10.00 tot 12.00 uur. Èn ze spelen met 3 teams in de competitie: in verschillende klassen van afdeling West van de NTTB. "Jeugdleden wijzen we liever door naar TTV Spinmill in Aarlanderveen. Die hebben méér ruimte en mogelijkheden om de jeugd vooruit te helpen…”

De volgende

Elly de Vries: "Een andere hobby van mij was schaatsen op natuurijs - nu zit ik liever thuis voor de TV. Ik heb vele jaren lekker - en veilig - geschaatst op Landijsbaan Nieuwkoop." Met de winter in aantocht is dat wel ’n mooi onderwerp voor de volgende aflevering van ’Mijn Club’.

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.