TTVN

Mijn Club: TafelTennis Vereniging Nieuwkoop (TTVN)

“Ja, corona heeft er bij ons tamelijk hard ingehakt...", zegt Elly de Vries die bij TTVN secretaris is, en daarbij het wedstrijdsecretariaat en ook de ledenadministratie ’doet’.

"Het was al geen heel grote vereniging, maar door alle beperkingen, die ons zijn opgelegd (alléén met eigen ballen spelen en die steeds schoon moeten maken, niet meer dubbelen, niet meer nazitten aan de bar en het ergste: de lockdown cq. sluiting van de tent) èn leden, die afhaakten omdat zij zelf bang waren, besmet te raken, is het ledental gezakt naar 27, van wie er nu zo’n 22 nog actief zijn. Ooit hadden we er wel 120. Zelf speelde ik in mijn jongere jaren in het 14e, nu in het eerste, dus kun je wel nagaan. Maar wel: het grootste deel van de leden staat al meer dan 25 jaar op de ledenlijst, dus we hebben echt heel trouwe leden! TTVN is opgericht in 1961, maar ons 60-jarig jubileum konden we dit jaar niet vieren. 10 jaar geleden nog wel: bij één van de oprichters Cor (Kas) Kasteleijns thuis. Hij was ook ruim 25 jaar voorzitter van TTVN.”

De tafeltennisclub heeft op dit moment een vaste plek in voormalige Boerderij de Zon, pal voor sporthal de Steupel: een zaal met 2 speeltafels, kleedkamer en ’n barretje. Ooit gestart in de Beverly Hills - in  de jaren ’60 en ’70 wijd en zijd bekend (en berucht…) als dè bar-dancing - aan de Nieuwveense weg. “Dan moesten we soms wel eerst wat gebroken glas van de vloer vegen, en zijn daarom in 1986, bij het 25 jarig bestaan, verhuisd naar de Industrieweg, vlak bij de Landijsbaan. Daarna nog in het Sportcentrum gezeten en sinds 2013 dus in Boerderij de Zon."

Op dinsdagavond is de recreantenavond, vanaf 20.30 uur; “Dan is iedereen welkom, eens mee te doen en zèlf te ervaren of tafeltennis iets voor je kan zijn." Veelbelovend, want, zoals de sport op de website wordt aangeduid: Een tafeltennisser heeft de snelheid van een squasher, het balgevoel van een voetballer, de concentratie van een schaker, het ritmegevoel van een roeier en het voetenwerk van een bokser!

Ook op woensdagmorgen is er een mogelijkheid om vrij te spelen: van 10.00 tot 12.00 uur. Èn ze spelen met 3 teams in de competitie: in verschillende klassen van afdeling West van de NTTB. "Jeugdleden wijzen we liever door naar TTV Spinmill in Aarlanderveen. Die hebben méér ruimte en mogelijkheden om de jeugd vooruit te helpen…”

De volgende

Elly de Vries: "Een andere hobby van mij was schaatsen op natuurijs - nu zit ik liever thuis voor de TV. Ik heb vele jaren lekker - en veilig - geschaatst op Landijsbaan Nieuwkoop." Met de winter in aantocht is dat wel ’n mooi onderwerp voor de volgende aflevering van ’Mijn Club’.

Loek Sassen


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!