SV Zevenhoven

Mijn Club: SV Zevenhoven

Wij zijn - zoals de letters sval doen vermoeden - , een echte SportVereniging, want we doen hier méér dan alleen voetballen, zegt voorzitter René van Zon. We bieden in onze kantine namelijk ook onderdak aan de seniorengym, sjoelen en koersbal. Dat is eigenlijk uit nood geboren, toen men destijds niet meer in het dorpshuis (t Trefpunt) terecht konden en daarom een nieuwe plek zochtenMaar dit tekent ook het sociale karakter van deze voetbalclub als middelpunt in de plaatselijke gemeenschap.

SV Zevenhoven werd opgericht in 1965 en als eerste trainer werd André Wahlen uit de Kwakel gecharterd, die het eerste elftal al in het eerste seizoen naar het kampioenschap leidde en de club in 1966 naar de 2e klasse van de Goudse Bond promoveerde.

Ik voetbalde ooit zelf bij SV Kickers 69 in Leimuiden, maar ben daar toen gestopt, toen wij trouwden en in Zevenhoven gingen wonen. In die jaren richtte ik mijzelf vooral op wielrennen en hardlopen. Tegenwoordig sta ik ook nog weleens op de golfbaan. En kwam pas weer met de voetbal in contact, toen mijn kinderen opde voetbal gingen. Na verloop van tijd werd ik voorzitter van de jeugdcommissie. Dan leer je ook, dat er zoveel méér komt kijken bij het goed laten draaien van een voetbalclub; de vrijwilligers vormen eigenlijk het hart van je vereniging; op dit moment is de Groenploegaanwezig voor onderhoud aan het veld en de heggen.

Gelukkig hebben we voldoende vrijwilligers; het lukt bij ons vrij aardig om iedereen betrokken te houden, want iedereen weet wat er allemaal nodig is; wij zijn echt een sociale vereniging. Ik zie het kampioenschap van het eerste in seizoen 2022-23 dan ook eigenlijk alsof de hele vereniging kampioen werd. Het was eigenlijk een feest van het hele dorp. Dankzij de overwinning op SV Woubrugge promoveerden we naar de 3e klasse KNVB en spelen we komend seizoen in dezelfde poule als TAVV, Altior en Aarlanderveen. Die streek-derbys zijn altijd leuk en gezellig en natuurlijk heel goed voor de kantine-omzet; ook dàt is belangrijk voor de continuïteit.

Ons hele complex is nu energie-neutraal: LED-lampen in de lichtmasten en het dak van de kantine ligt helemaal vol met zonnepanelen en voor verwarming hebben we 3 warmtepompen. Op dit moment hebben we 6 senioren-, waarvan 2 dames- teams en 11 jeugdteams. En hebben we gelukkig heel wat toestroom van de jongste jeugd: de kabouters (JO7). Zij komen op zaterdagmorgen, vooralsnog alleen voor training.

We bestaan dankzij de contributie van leden (450, waarvan 260 actief op het veld), de club van 100, sponsors, de baromzet en natuurlijk: onze jaarlijkse goederenveiling.

De volgende

Van Zon:We hebben hier een goede buurman: LTV Zevenhoven. We werken daar, als het kan, goed mee samen. We maken samen gebruik van dezelfde parkeerplaats, dus als zij hun open toernooi organiseren, proberen wij het parkeerterrein zoveel mogelijk vrij te houden.Of dat klopt, ga ik een s vragen aan voorzitter Ruud Bos en u leest het de volgende keer.

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.