SV Zevenhoven

Mijn Club: SV Zevenhoven

Wij zijn - zoals de letters sval doen vermoeden - , een echte SportVereniging, want we doen hier méér dan alleen voetballen, zegt voorzitter René van Zon. We bieden in onze kantine namelijk ook onderdak aan de seniorengym, sjoelen en koersbal. Dat is eigenlijk uit nood geboren, toen men destijds niet meer in het dorpshuis (t Trefpunt) terecht konden en daarom een nieuwe plek zochtenMaar dit tekent ook het sociale karakter van deze voetbalclub als middelpunt in de plaatselijke gemeenschap.

SV Zevenhoven werd opgericht in 1965 en als eerste trainer werd André Wahlen uit de Kwakel gecharterd, die het eerste elftal al in het eerste seizoen naar het kampioenschap leidde en de club in 1966 naar de 2e klasse van de Goudse Bond promoveerde.

Ik voetbalde ooit zelf bij SV Kickers 69 in Leimuiden, maar ben daar toen gestopt, toen wij trouwden en in Zevenhoven gingen wonen. In die jaren richtte ik mijzelf vooral op wielrennen en hardlopen. Tegenwoordig sta ik ook nog weleens op de golfbaan. En kwam pas weer met de voetbal in contact, toen mijn kinderen opde voetbal gingen. Na verloop van tijd werd ik voorzitter van de jeugdcommissie. Dan leer je ook, dat er zoveel méér komt kijken bij het goed laten draaien van een voetbalclub; de vrijwilligers vormen eigenlijk het hart van je vereniging; op dit moment is de Groenploegaanwezig voor onderhoud aan het veld en de heggen.

Gelukkig hebben we voldoende vrijwilligers; het lukt bij ons vrij aardig om iedereen betrokken te houden, want iedereen weet wat er allemaal nodig is; wij zijn echt een sociale vereniging. Ik zie het kampioenschap van het eerste in seizoen 2022-23 dan ook eigenlijk alsof de hele vereniging kampioen werd. Het was eigenlijk een feest van het hele dorp. Dankzij de overwinning op SV Woubrugge promoveerden we naar de 3e klasse KNVB en spelen we komend seizoen in dezelfde poule als TAVV, Altior en Aarlanderveen. Die streek-derbys zijn altijd leuk en gezellig en natuurlijk heel goed voor de kantine-omzet; ook dàt is belangrijk voor de continuïteit.

Ons hele complex is nu energie-neutraal: LED-lampen in de lichtmasten en het dak van de kantine ligt helemaal vol met zonnepanelen en voor verwarming hebben we 3 warmtepompen. Op dit moment hebben we 6 senioren-, waarvan 2 dames- teams en 11 jeugdteams. En hebben we gelukkig heel wat toestroom van de jongste jeugd: de kabouters (JO7). Zij komen op zaterdagmorgen, vooralsnog alleen voor training.

We bestaan dankzij de contributie van leden (450, waarvan 260 actief op het veld), de club van 100, sponsors, de baromzet en natuurlijk: onze jaarlijkse goederenveiling.

De volgende

Van Zon:We hebben hier een goede buurman: LTV Zevenhoven. We werken daar, als het kan, goed mee samen. We maken samen gebruik van dezelfde parkeerplaats, dus als zij hun open toernooi organiseren, proberen wij het parkeerterrein zoveel mogelijk vrij te houden.Of dat klopt, ga ik een s vragen aan voorzitter Ruud Bos en u leest het de volgende keer.

Loek Sassen


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.