Mijn Club: Stichting Jeugdwerk Noorden de Bun

“Vroeger was het voor kinderen in onze regio simpel: je gaat ’op’ de voetbal of naar scouting, Hier in Noorden was de keuze: NSV of de Bun. Maar vandaag de dag is er zòveel meer te doen, zodat de animo voor de Bun nu toch wel ’n beetje terugloopt, zegt penningmeester Frank Kalshoven van Stichting Jeugdwerk Noorden.

"Zeg maar gewoon: “van de Bun!” Met Learoyd van der Haven vorm ik samen het bestuur en bedenken we alle verschillende activiteiten. Voor kinderen van de basisschool: iedere vrijdagavond van 18:30 tot 19:30 uur voor kinderen van groep 3-4-5, daarna (tot ca. 21:00 uur) voor de oudere kinderen (tot 12 jaar). Er zijn op een avond altijd wel zo’n 30 tot 40 kinderen aanwezig. We hebben daarbij hulp van bijna 10 vaste vrijwilligers (20+), die hier meestal als kind al enthousiast naar de Bun kwamen.”

Hij vervolgt: “We huren op vrijdagavond de grote zaal in de Bun en bij bijzondere spellen soms ook de gymzaal van de school erbij of blijven buiten in de ’Kuil’. Op Facebook en Instagram maken we het activiteiten voor de volgende weken bekend, zodat iedereen tevoren al weet, wat er vandaag op het programma staat.

Als kind ging ik hier altijd met veel plezier naar toe en nu nog! Het is altijd leuk met de kinderen en na afloop drinken we met elkaar nog even ’n biertje: gezellig!

Absoluut hoogtepunt van ieder jaar is het ’Bunkamp’. Dit jaar gaan we weer naar ’Wolkenland’ in de bosrijke omgeving van Beek (bij de Duitse grens). Want: een echt bos met veel bomen, heuvels en ’n natuurspeeltuin: Dat is wat we willen! Ouders gaan dan mee als kookstaf zodat we de meeste avonden redelijk gezond eten, alleen de laatste avond is het wel altijd: patat.”

De volgende

“Ons kamp wordt mede mogelijk gemaakt door stichting GoededoelenDag Nieuwkoop, die trouwens nog meer activiteiten voor kinderen in de gemeente Nieuwkoop ondersteunen". Welliswaar is dit geen echte vereniging, zoals ik ’m bedoel, maar toch..word ik benieuwd, hoe dat allemaal zit en ga in gesprek met Dorothé Maarsseveen-Mooren. En u leest het de volgende keer: over twee weken.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.