Mijn Club: Stichting Jeugdwerk Noorden de Bun

“Vroeger was het voor kinderen in onze regio simpel: je gaat ’op’ de voetbal of naar scouting, Hier in Noorden was de keuze: NSV of de Bun. Maar vandaag de dag is er zòveel meer te doen, zodat de animo voor de Bun nu toch wel ’n beetje terugloopt, zegt penningmeester Frank Kalshoven van Stichting Jeugdwerk Noorden.

"Zeg maar gewoon: “van de Bun!” Met Learoyd van der Haven vorm ik samen het bestuur en bedenken we alle verschillende activiteiten. Voor kinderen van de basisschool: iedere vrijdagavond van 18:30 tot 19:30 uur voor kinderen van groep 3-4-5, daarna (tot ca. 21:00 uur) voor de oudere kinderen (tot 12 jaar). Er zijn op een avond altijd wel zo’n 30 tot 40 kinderen aanwezig. We hebben daarbij hulp van bijna 10 vaste vrijwilligers (20+), die hier meestal als kind al enthousiast naar de Bun kwamen.”

Hij vervolgt: “We huren op vrijdagavond de grote zaal in de Bun en bij bijzondere spellen soms ook de gymzaal van de school erbij of blijven buiten in de ’Kuil’. Op Facebook en Instagram maken we het activiteiten voor de volgende weken bekend, zodat iedereen tevoren al weet, wat er vandaag op het programma staat.

Als kind ging ik hier altijd met veel plezier naar toe en nu nog! Het is altijd leuk met de kinderen en na afloop drinken we met elkaar nog even ’n biertje: gezellig!

Absoluut hoogtepunt van ieder jaar is het ’Bunkamp’. Dit jaar gaan we weer naar ’Wolkenland’ in de bosrijke omgeving van Beek (bij de Duitse grens). Want: een echt bos met veel bomen, heuvels en ’n natuurspeeltuin: Dat is wat we willen! Ouders gaan dan mee als kookstaf zodat we de meeste avonden redelijk gezond eten, alleen de laatste avond is het wel altijd: patat.”

De volgende

“Ons kamp wordt mede mogelijk gemaakt door stichting GoededoelenDag Nieuwkoop, die trouwens nog meer activiteiten voor kinderen in de gemeente Nieuwkoop ondersteunen". Welliswaar is dit geen echte vereniging, zoals ik ’m bedoel, maar toch..word ik benieuwd, hoe dat allemaal zit en ga in gesprek met Dorothé Maarsseveen-Mooren. En u leest het de volgende keer: over twee weken.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!