Mijn Club: Novostars

“We bestaan sinds 1970 en zijn daarmee dus de oudste zaalsportvereniging in Nieuwkoop", zegt voorzitter Corné Vergeer. "Sommige van onze leden zijn al 50 jaar lid. En ons jongste lid (Jonne) is 8. We hebben nu ongeveer 90 leden en dat is meer dan ooit! Basketball is een intensieve en dynamische sport, waarbij wel eens gedacht wordt dat vooral lengte van de speler een belangrijke voorwaarde is om de top te bereiken, maar balgevoel, hand-oog-been coördinatie en de wil om samen te spelen, zijn zeker zo belangrijk…!”

Novostars is ooit gestart in Noorden, maar verhuisd naar De Steupel. "Daar trainen we nog op maandagavond; vanaf 18:00 uur de jongsten (X12), daarna X14 en X16, dan de senioren H1/H2 en de recreanten. Bovendien trainen H1 en H2 op woensdagavond nog extra in De Vaart in Ter Aar. Na de training is ook de ’derde helft’ voor ons belangrijk; vanuit het bestuur streven we naar ’n sociaal beleid. We organiseren leuke evenementen, zoals vandaag (8 januari) ons vermaarde Oliebollentoernooi met maar liefst 10 teams, bestaande uit jeugd- en seniorleden, maar we organiseren jaarlijks ook een familietoernooi en een jeugdweekend."

"En, ook bijzonder: Sinds vier maanden speelt ook Daniël uit Odessa/Oekraïne bij ons in U14."

"We zien ook, dat jonge spelers soms kiezen om op hoger niveau bij ’n andere club te gaan trainen, maar in de loop van jaren toch weer terug komen omwille van de gezelligheid en het spelplezier bij Novostars. Dat vinden wij mooi, want de extra ervaring die zij meebrengen, kunnen we goed gebruiken. De recreanten vormen hiernaast een extra ’vangnet binnen de vereniging’, als zij zich later gaan inzetten als bijvoorbeeld scheidsrechter, trainer of coach.

Wij hebben 50 jaar competitie gespeeld in district Noord van NBB, waardoor we vaak ver (tot boven Amsterdam) moesten rijden voor een uitwedstrijd. Nu spelen we in district West met tegenstanders uit de regio: Woerden, Mijdrecht en Gouda. Mèt een echte streekderby: tegen Alphen. Dat was vorig jaar ’n heel mooie wedstrijd - die we wonnen - en wel 200 man publiek trok. De eerst volgende derby is op 23 maart as.

We volgen alle ontwikkelingen op gebied van basketball op de voet; bijvoorbeeld Walking Basketball en Beachbasket tijdens het jeugdweekend, maar ook ’Outdoorbasketball in de zomer op de buitenbasketball-veldjes."

De volgende

“Ooit heb ik ook gehockeyd, maar toen ik in lengte begon te groeien, ben ik overgestapt naar basketball. dat is interessant, dus gaan we op bezoek bij Michiel Pelser, voorzitter van Hockeyclub Nieuwkoop (HCN).


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!