Musicalvereniging Eigenwijs

Mijn Club: Musicalvereniging Eigenwijs

Het voorwoord van het meerjarige beleidsplan van de musicalgroep maakt in één keer duidelijk: ’Eigenwijs is een eigenwijze, gezellige en gepassioneerde vereniging, die bestaat uit een groep gemotiveerde kinderen en volwassenen, die zowel vóór als achter de schermen hard werken om veel te bereiken’.

“Musicalgroep Eigenwijs is ontstaan uit kinderkoor Notentaal", zegt voorzitter Nanda Bruêns. “Dat koor stond destijds onder leiding van Johan de Keizer en Armida van Daalen. Johan wilde alleen zingen, maar Armida wilde de kinderen ook laten dansen èn toneelspelen. Toen is besloten het koor en de musicalgroep van elkaar te scheiden.”

“Wij hebben nu ruim 50 leden in de leeftijd van 6 tot 17, verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen: Eigenwijs 1 (6+ ) tot Eigenwijs 4 (13+). September is altijd een periode, dat heel wat mutaties plaatsvinden in het ledenbestand", zegt secretaresse Mirjam Groen in ’t Wout, ook verantwoordelijk voor de ledenadministratie. "Sommigen gaan er af omdat zij bijv. naar voortgezet onderwijs gaan en anderen komen er juist weer bij. Ook de online-lessen in de corona-tijd hebben hun tol geëist; het oefenen en repeteren ging wel aardig, maar is veel minder leuk dan met z’n allen op de bühne. Het was prachtig om te zien, hoe blij iedereen was, toen ze eindelijk weer mochten!”

Op 24 november is er nog één voorstelling van ’In the SPOTLIGHT’ in Kaleidoskoop; een avond vol mooie en leuke liedjes, dansstukken en theater. Alle Eigenwijsjes uit de vier groepen treden op met korte voorstellingen en laten zien wat zij in hun mars hebben: aan alle (groot-)ouders, familie, vrienden en onderwijspersoneel. Kaarten zijn nog te bestellen via: www.theater-kaleidoskoop.nl/events/eigenwijs-presenteert-in-the-spotlight.

“Ons jaarlijkse hoogtepunt is de ’grote’ musical (meestal in juni) en daarvoor zoeken we dan een echte theaterzaal. Bijvoorbeeld zoals Castellum in Alphen ad Rijn, Evertshuis/Bodegraven of de Meersse in Hoofddorp. De kinderen staan op het podium, maar achter de schermen gebeurt natuurlijk ook heel wat: ouders (de ’Handige Harries’ en Crea-Bea’s) ontwerpen en maken zelf accessoires, decors en kleding, helpen tijdens de voorstelling bij het omkleden, maar zijn ook hard nodig voor bijvoorbeeld vervoer van de kinderen èn alle spullen. De jonge leden komen, behalve uit gemeente Nieuwkoop ook uit de wijde omgeving: Alphen ad Rijn, Kudelstaart, Uithoorn en Mijdrecht."

Mirjam: “Wat we vaak zien: nieuwe leden willen wel ’iets’ doen op gebied van acteren, zijn eerst nog tamelijk onzeker, maar door goede coaching en oefening gaat het steeds beter en langzaam zie je dan het zelfvertrouwen groeien.”

De artistieke leiding is in handen van 3 dames: Anouk de Pater (zang en coördinatie) en oud-leden Moniek Valstar (Zevenhoven) voor regie en als theatercoach; Yvette van Overbeeke (Nieuwkoop) voor de dans, choreografie en lichaamstaal. Iedere week wordt gerepeteerd onder leiding van het artistieke trio in Kaleidoskoop.

Sira (13) is al lid sinds haar zesde “Ik doe ook streetdance en hier heb ik geleerd dat ik eigenlijk alles wel aardig kan èn leuk vind: dansen, zingen en acteren. Door goed te oefenen gaat alles eigenlijk steeds beter."

Ambitie voor de toekomst? Nanda:”We hopen op termijn nog ’n keer invulling te kunnen geven aan samenwerking met verschillende muziekverenigingen in Nieuwkoop: Aer & Amstel en Dice Musica. Is nog in ’n pril stadium, maar de voorlopige werknaam is ’Nieuwkoops Festival’."

De volgende

Nanda: “Armida van Daalen en Esther de Way waren lange tijd als bestuursleden actief voor Eigenwijs, zij zijn daarom beide erelid. Zij zingen nu allebei bij Vrouwenensemble l’Amuse.”

Ik ga kijken bij een repetitie, om daarna weer ’n hoofdstuk toe te voegen aan de serie ’Mijn Club’ over het verenigingsleven van gemeente Nieuwkoop. En u leest het over twee weken.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.