Mijn Club: Mispagekoor

Mispage komt van het Hebreeuwse woord Mispoge en betekent familie.

“Ons koor bestaat sinds 1971 en we hebben een stabiel aantal leden van ruim 40, afkomstig uit de gehele regio: Alphen ad Rijn, Nieuwveen, Ter Aar, Kaag & Braassem etc,” zegt Koos Ghijsels (vz.) hetgeen de afkorting is van voorzitter, niet van ’VoorZanger’. "Toch passen er nog wel ’n paar bassen en tenoren bij! Nieuwe leden mogen altijd eerst ’n tijdje gratis meedoen. We oefenen iedere donderdagavond (19:30 u) in de kapel van Ipse de Bruggen. Het is vooral heel gezellig tijdens de repetities: we drinken samen koffie en vaak is er wel wat lekkers bij, omdat iemand trakteert. Opvallend is dat, na vakanties bijvoorbeeld, iedereen graag wat eerder komt, omdat we even willen bijpraten, voor we beginnen. We hebben een veelzijdig repertoire; van Renaissance & Barok, tot Folkmusic en moderne Classics. Veel in ’t Engels, maar ook wel Nederlandse liedjes. Onze dirigent is Theo vd Hoorn, die de muziek van sommige liedjes ook bewerkt, zodat die beter bij ons passen. Bij repetities speelt hij zelf op de piano, maar bij optredens huren we voor de begeleiding professionele muzikanten in. Bij optredens dragen de heren een zwart pak met wit overhemd en zijn de dames ook in zwart, aangevuld met een fleurige bloem op het revers. Soms dragen we VT-kleding: een blauwe broek met wit shirt."

"Eén keer per jaar organiseren we onze koorreis: begin juni gaan we weer naar Duitsland en treden we ook op, bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, maar ook wel op een podium in het centrum van ’n dorp of stadje.”

De volgende

“Omdat ik zelf in Alphen woon, ken ik niet zo veel verenigingen binnen de gemeente Nieuwkoop, maar onlangs waren we te gast bij een bijeenkomst voor verenigingen in de Sfeerstal. Daar heb ik kennis gemaakt met iemand van de Cultuur Historische Vereniging (CHV) in Ter Aar. We gaan (weer) eens kijken in het museum aan de Westkanaalweg en zoeken daartoe voorzitter Flip Vonk even op!


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.