Mijn Club: LTVZ

“Ja, we delen ons parkeerterrein met sv. Zevenhoven, zegt Ruud Bos, de nieuw-gekozen voorzitter van de tennisclub. “En dat gaat eigenlijk heel goed; die is ook groot genoeg en bij evenementen is het eigenlijk simpel om even af te stemmen. We zijn goed buren en het helpt natuurlijk, dat veel van onze leden ook oud-voetballers zijn. Bijvoorbeeld, als wij ons open toernooi organiseren, plant de voetbalclub in die week geen bijzondere dingen. En dat geldt andersom natuurlijk ook.”

De tennisclub bestaat sinds 1975. In de loop van jaren is het complex uitgebreid van 2 banen naar nu: 4. “Zo’n 10 jaar geleden zijn onze banen vervangen door winterharde Provision banen en kunnen we hier jaarrond tennissen, behalve bij vorst en sneeuw. Bovendien konden we in datzelfde jaar, dankzij sponsoring van het Schipholfonds, een minibaan realiseren. En renovatie van de kantine en de keuken; dat komt allemaal nog!

Het gaat bij ons heel goed; het aantal senior-leden groeit gestaag; spelers uit heel gemeente Nieuwkoop ontdekken steeds vaker onze club, als zij ’s winters liever buiten spelen, dan in een tennishal; daarom bieden we ook een Winterlidmaatschap’ voor 80 euro. Daarentegen kiezen voetballers tijdens hun zomerstop soms voor de Zomerchallenge: van 1 juni tot 31 augustus. Op die manier leren zij de club ’n beetje kennen; sommigen blijven dan ’hangen’ en worden vervolgens helemaal lid. Dankzij onze actieve jeugdcommissie, groeit ook het aantal jeugdleden lekker door. Zij lobbyen op de scholen en organiseren bijvoorbeeld Open dagen, Straattennis en een Ouder-Kind-toernooi. Voor jeugdleden geldt, dat de club de helft van hun lessen betaalt, die gegeven worden door SimonTennis.

Ons Open toernooi (week 36) staat bekend als erg gezellig en is aantrekkelijk voor veel spelers uit de wijde omgeving.”

De volgende

“Collega-Tennisvereniging Nieuwveen kiest voor eenzelfde soort banen, zoals wij die hebben, als ik het goed begrepen heb,” Dat gaan we even horen, ik maak een afspraak met voorzitter Ans Blanken en u leest het over twee weken in deze krant.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!