Mijn Club: LTV Noorden

Deze keer in Mijn Club: LTV Noorden. Voorzitter Marian Verhoeff laat zich voor dit gesprek vergezellen door secretaris Karin Langeree “Zij zit al zo lang in het bestuur en is het ’geweten’ van onze club!”

Karin: “ LTV Noorden werd in 1978 opgericht door mensen ’van buitenaf’ (import…), want in die tijd was tennis toch nog ’n beetje elitair en voelden echte Noordenaren zich niet direct geroepen om te gaan tennissen. Daarom hebben we nu nog best veel leden uit omringende plaatsen; blijkbaar kan men hier de gezelligheid wel waarderen…?! Marian: ”We hebben nu bijna 300 leden en die kunnen vrijwel altijd direct terecht op één van de 4 Smashcourtbanen, die altijd (ook ’s winters, behalve bij sneeuw en dooi) bespeelbaar zijn. “Je hoeft eigenlijk nooit te wachten, hoewel dat ook niet zooó erg is…dan ga je gewoon eerst nog even aan de bar…We zijn een sportieve en gezellige tennisclub, met heel veel vrijwilligers; achter de bar of in een commissie en anderen zijn weer druk in het onderhoud aan de banen, clubhuis en tuin; iedere donderdagmorgen komen die met een ploegje om te klussen. Binnenkort organiseren we een vrijwilligersvond om hen weer eens in het zonnetje te zetten. Dus: Met elkaar, Voor elkaar!”

“We hebben eigenlijk (te) weinig jeugd,” zegt Karin, We hebben verschillende dingen al geprobeerd: een scholendag met tennisclinics voor de jeugd en dergelijke dingen, mede daardoor blijft het aantal nu gelukkig redelijk gelijk. Aan de contributie kan het niet liggen: die is voor basisschooljeugd (t/m 11) € 95, inclusief 18 (groeps)-lessen. Er is tegenwoordig voor kinderen veel te kiezen en voetbal blijft, vooral bij jongens, favoriet. Wij hebben ’n goede band met NSV en veel voetballers komen wel op latere leeftijd naar de tennisbaan…Mede daarom hebben we ook het ’zomerabonnement’ geïntroduceerd; leuk voor voetballers tijdens hun zomerstop. Soms kan NSV van ons - als zij er een tekort komen - een kleedkamer gebruiken. En we delen natuurlijk het parkeerterrein van sportpark ’de Koet’. We vinden het dan ook logisch om niet tegelijk grote activiteiten te organiseren. Ons jaarlijkse ’Open Koetentoernooi’ is altijd in week 26; de Olympiade van NSV was dit jaar in week 24.

Marian: “We investeren vooral in duurzaamheid en gezellige activiteiten: bijvoorbeeld thema-avonden en mooie toernooien. Onze banen zijn verlicht met LED-lampen, het dak van ons clubhuis ligt vol met zonnepanelen en de onderhoudscommissie heeft onlangs nog een elektrische bladblazer aangeschaft.”

De volgende

Karin: “Weet jij dat Noorden ook een gymnastiekvereniging heeft? Dat is LDO Noorden". Hoog tijd om daar wat bekendheid aan te geven en daarom gaan we op bezoek bij voorzitter Yvonne van Dijk. U leest het over 2 weken.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!