Loek Sassen

Mijn Club: KinderVakantie Spelen (KVS) Ter Aar

Ofschoon de rubriek ’Mijn Club’ als doel heeft, het verenigingsleven in de verschillende woonkernen van gemeente Nieuwkoop te belichten, maak ik soms een uitzondering. De KinderVakantie Spelen in Ter Aar is zo’n voorbeeld. Hoewel dit geen èchte vereniging is (met amateur-bestuur en leden, die gezamenlijk de vereniging continuïteit bieden, (door contributie te betalen…), zijn er wel overeenkomsten: inzet door vele vrijwilligers die al het werk doen, ten gunste van de leden/gebruikers die daar een leuke en zinnige invulling van hun vrije tijd beleven.

De voorzitter van volleybalvereniging Scarabee (Martine van der Haven) gaf de beurt aan KVS, in deze tijd van het jaar (zomervakantie) voor veel kinderen in Ter Aar van grote betekenis!

Danny van Eijk (26) is voorzitter (en ’hoofd huttenbouw’) van KVS: “Wij zijn een stichting, ontstaan uit een overleg van de gemeentelijke werkgroep ’Sportieve Recreatie’ in 1977. Eigenlijk bieden we in die week twee opties voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor de kleinsten (4 tot 7 jaar), organiseerden we voorheen  ’de Kidsclub’; ’n soort knutselclub met straattekenen, spelletjes en ’, filmvoorstelling. Maar we merkten, dat de animo daarvoor wat terugliep. Daarom hebben we voor die leeftijdsgroep nu de ’mini-huttenbouw’ bedacht, waar zij ook hutten timmeren; daarbij ’n beetje geholpen door de leiding. En de ’gewone’ huttenbouw: voor kinderen vanaf 7 tot 13 jaar. Ze mogen van thuis alleen een hamer en ’n (hand-)zaag meebrengen en wij zorgen, met dank aan onze sponsors, voor spijkers (geen schroeven) en voldoende hout (2-à 3.000 pallets) Zij moeten een hut zelf bouwen; de leiding houdt dan alleen ’n oogje in het zeil om te zien of de bouwsels veilig genoeg en ook voldoende waterdicht worden. Want deze groep mag ook één nachtje, na het avondspel op donderdag, in de hut overnachten. Maar…., net als in 2020 moesten we de huttenbouw, gewoonlijk in de laatste week van de zomervakantie (week 34) weer afgelasten; corona speelt nog steeds ’n rol en we willen geen risico nemen met zoveel kinderen dicht bij elkaar. In plaats daarvan organiseren we nu een ’foto-speurtocht’. In kleine groepjes gaan de kinderen van dezelfde leeftijd op pad om locaties in Aardam te zoeken en een QR-code te scannen. Op vrijdagavond 27 augustus is de prijsuitreiking. Exacte informatie staat op dat moment op onze Facebook-pagina.

Wat wel leuk is, is dat de meeste van onze bestuursleden en vrijwilligers ooit zelf meededen aan de huttenbouw en eigenlijk ’door de praktijk zijn gevormd.”

De volgende

Danny is een actieve vrijwilliger in gemeente Nieuwkoop; zo is hij ook leider bij ’De Wilde Vaart’ van scouting Wapata. “En omdat de huttenbouw deels in het Argonnepark en deels op het terrein van Wapata plaatsvindt, geef ik de volgende beurt aan Tom de Kleer, die voorzitter is van scouting Wapata.

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport vandaag 17:07

Overzicht zaterdagvoetbal 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en na deze zaterdag hebben de ploegen een weekje rust om te gaan genieten van Koningsdag. De maand mei wordt hoe dan ook beslissend, met dan nog slechts vier ronden te gaan...

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...