Loek Sassen

Mijn Club: KinderVakantie Spelen (KVS) Ter Aar

Ofschoon de rubriek ’Mijn Club’ als doel heeft, het verenigingsleven in de verschillende woonkernen van gemeente Nieuwkoop te belichten, maak ik soms een uitzondering. De KinderVakantie Spelen in Ter Aar is zo’n voorbeeld. Hoewel dit geen èchte vereniging is (met amateur-bestuur en leden, die gezamenlijk de vereniging continuïteit bieden, (door contributie te betalen…), zijn er wel overeenkomsten: inzet door vele vrijwilligers die al het werk doen, ten gunste van de leden/gebruikers die daar een leuke en zinnige invulling van hun vrije tijd beleven.

De voorzitter van volleybalvereniging Scarabee (Martine van der Haven) gaf de beurt aan KVS, in deze tijd van het jaar (zomervakantie) voor veel kinderen in Ter Aar van grote betekenis!

Danny van Eijk (26) is voorzitter (en ’hoofd huttenbouw’) van KVS: “Wij zijn een stichting, ontstaan uit een overleg van de gemeentelijke werkgroep ’Sportieve Recreatie’ in 1977. Eigenlijk bieden we in die week twee opties voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor de kleinsten (4 tot 7 jaar), organiseerden we voorheen  ’de Kidsclub’; ’n soort knutselclub met straattekenen, spelletjes en ’, filmvoorstelling. Maar we merkten, dat de animo daarvoor wat terugliep. Daarom hebben we voor die leeftijdsgroep nu de ’mini-huttenbouw’ bedacht, waar zij ook hutten timmeren; daarbij ’n beetje geholpen door de leiding. En de ’gewone’ huttenbouw: voor kinderen vanaf 7 tot 13 jaar. Ze mogen van thuis alleen een hamer en ’n (hand-)zaag meebrengen en wij zorgen, met dank aan onze sponsors, voor spijkers (geen schroeven) en voldoende hout (2-à 3.000 pallets) Zij moeten een hut zelf bouwen; de leiding houdt dan alleen ’n oogje in het zeil om te zien of de bouwsels veilig genoeg en ook voldoende waterdicht worden. Want deze groep mag ook één nachtje, na het avondspel op donderdag, in de hut overnachten. Maar…., net als in 2020 moesten we de huttenbouw, gewoonlijk in de laatste week van de zomervakantie (week 34) weer afgelasten; corona speelt nog steeds ’n rol en we willen geen risico nemen met zoveel kinderen dicht bij elkaar. In plaats daarvan organiseren we nu een ’foto-speurtocht’. In kleine groepjes gaan de kinderen van dezelfde leeftijd op pad om locaties in Aardam te zoeken en een QR-code te scannen. Op vrijdagavond 27 augustus is de prijsuitreiking. Exacte informatie staat op dat moment op onze Facebook-pagina.

Wat wel leuk is, is dat de meeste van onze bestuursleden en vrijwilligers ooit zelf meededen aan de huttenbouw en eigenlijk ’door de praktijk zijn gevormd.”

De volgende

Danny is een actieve vrijwilliger in gemeente Nieuwkoop; zo is hij ook leider bij ’De Wilde Vaart’ van scouting Wapata. “En omdat de huttenbouw deels in het Argonnepark en deels op het terrein van Wapata plaatsvindt, geef ik de volgende beurt aan Tom de Kleer, die voorzitter is van scouting Wapata.

Loek Sassen


Meer nieuws

Mijn Club vandaag 12:14

Mijn Club: Stichting Jeugdwerk Noorden de Bun

“Vroeger was het voor kinderen in onze regio simpel: je gaat ’op’ de voetbal of naar scouting, Hier in Noorden was de keuze: NSV of de Bun. Maar vandaag de dag is er zòveel meer te doen, zodat de animo voor de Bun nu toch wel ’n beetje terugloopt, zegt penningmeester Frank Kalshoven van Stichting Jeugdwerk Noorden.

Natuur en recreatie gisteren 20:44

Infoavond Dorpsraad druk bezocht

Dorpsraad ’Rondom de Plassen' organiseerde op dinsdag 23 mei een informatieavond voor alle inwoners van Langeraar en Papenveer. Het draaide met name om alle werkzaamheden op de Langeraarse Plassen en vooral om de aanleg van nieuwe eilanden.

Verkeer en vervoer 29 mei 2023 11:00

Verkeersmaatregelen tijdens Triathlon van Nieuwkoop op zondag 4 juni

Zondag 4 juni organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop de 39e editie van de Triathlon Nieuwkoop. Om 10.30 uur starten de dames, om 11.04 uur de heren. De trio’s en Open Serie start drie minuten later. De eerste finisher verwachten we rond 14.30 uur op het Evenemententerrein. Er zal rond 17:00 uur live muziek zijn.

Gemeente 28 mei 2023 13:20

Een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart van Ter Aar

“De afgelopen tijd heeft Gemeente Nieuwkoop met Kavel Vastgoed en diverse betrokkenen en geïnteresseerden intensief samengewerkt aan een plan voor Ter Aar. Wij zijn blij een plan voor te leggen aan de gemeenteraad waarmee het centrum van Ter Aar een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart wordt", vertelt wethouder Ingwersen enthousiast.

Sport 27 mei 2023 18:17

SV Zevenhoven is kampioen!

SV Zevenhoven is kampioen geworden. De 4e klasser trad vandaag aan tegen Woubrugge. Met 1 punt voorsprong op de nummer 2 BSC '68 moest Zevenhoven winnen om het in eigen hand te houden. En dat lukte.

Gemeente 27 mei 2023 10:16

Lokale belastingen al betaald?

In februari verstuurde SVHW het aanslagbiljet lokale belastingen. Tot 31 mei 2023 hebben inwoners de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen. Wanneer er op tijd betaald wordt, voorkomt dat een aanmaning met extra kosten.