KBO Ter Aar

Mijn Club: KBO Ter Aar

KBO Ter Aar vierde onlangs haar 30 jarige bestaan. ”En hoe ons programma er de volgende 30 jaren uit gaat zien? Dat zullen we zien.… er komt een een nieuwe categorie 50-plussers, die waarschijnlijk andere interesses en wensen hebben ten aanzien van onze activiteiten. En daar passen we natuurlijk graag op aan", zegt bestuurslid Henk Slof. "Ofschoon de aanwas de laatste jaren, vooral door het verhogen van de pensioenleeftijd, niet zo hard ging, zijn we waarschijnlijk wel - met zo’n 600 leden - de grootste vereniging van gemeente Nieuwkoop. En om dat te blijven, moeten we wel vernieuwen en met de tijd mee gaan..!”

Voorzitter Els Kelder vult aan: ’Ons drukke programma is nu vooral gericht op: behoud van mobiliteit (Meer bewegen voor Ouderen, Koersbal, Biljarten en Jeu de boules), je hersens gebruiken en contact met elkaar (Klaverjassen, Bridgen), persoonlijke hulp (Klussendienst, Belastingaangifte) en ontspanning door samen lekker bezig te zijn (zangkoor Ademnoot, fietstochten). Maar ook themamiddagen met interessante onderwerpen (op vrijdag 26 april gaat het bijvoorbeeld over ’hoe om te gaan met dementie’). Dat is trouwens ook ’n voorwaarde van de gemeente: om voor subsidie in aanmerking te komen, moeten we regelmatig iets organiseren over dergelijke onderwerpen). En niet te vergeten: De ’nazit’; na ’n activiteit nog even met elkaar napraten onder genot van een drankje. Ik kan er zelf erg van genieten, als ik zie dat de mensen bij een middagje Bingo lekker kletsen en vrolijk weer naar huis toe gaan!”

Bestuurslid Harry Otto neemt de kans om te melden, dat zangkoor Ademnoot nog wel wat versterking van mannenstemmen kan gebruiken. “Voor dames hebben we op dit moment even een ledenstop…!”

Slof: “Alle activiteiten zijn voor ons kostendekkend. De contributie (€27,50 pj.) betaal je om lid te zijn en krijgt men maandelijks het clubblad met alle activiteiten en het magazine ’Nestor’ in de bus. Om mee te doen aan de diverse activiteiten betaal je een kleine extra bijdrage”.

Hert belangrijkste onderwerp in de vergaderingen is op dit moment nog de huisvesting. Door ontwikkelingen in het centrum van Langeraar krijgt Parola tzt. een andere bestemming (supermarkt ) en moet KBO een andere plek zoeken voor alle activiteiten. Otto: “Voor de korte termijn hebben we al wel oplossingen gevonden; voor themamiddagen, de barbecue en jaarvergadering gaan we naar de kantine van Altior, kaarten in de Aarhoeve en blijven we voor kleinere binnen-activiteiten voorlopig nog in het KBO Honk in de Oude KleuterSchool (OKS).Voor de langere termijn zijn we nog in gesprek met de gemeente, hetgeen aanvankelijk wat stroef ging, maar nu veel beter..!”

De volgende

Henk Slof: “Ook biljartvereniging De Plas moet verhuizen, want de huur van hun lokaal in de OKS is ook opgezegd. We gaan eens horen bij penningmeester Henk Bader of er al een oplossing in beeld is?


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!