Loek Sassen

Mijn Club: IJsclub Ons genoegen

De houtkachel, midden in het clubhuis van ijsclub ’Ons Genoegen’, aan de Amstel in Woerdense Verlaat zegt eigenlijk al genoeg: de ambitie van de ijsclub zit niet zo zeer in het verbeteren van prestaties van potentiële kampioenen, maar veel meer op het vergroten van ijspret voor jong en oud en dan vooral achteraf: met ’n kopje snert, Jägermeister of warme Chocomel.

“We zijn een echte dorpsclub, opgericht in 1921, maar een echte trainingsgroep hebben wij niet. En ons eeuwfeest konden we dit jaar niet vieren”, zegt Jan Arie Burggraaf, voorzitter van de ’Raad van 11'. "…maar wel hebben we ieder jaar ons ’IJsfeest’; dan wordt de ledenvergadering afgesloten met een loterij en borrel achteraf.” Ze hebben ongeveer 160 leden, die € 7,50 contributie per jaar betalen. Daarvoor hebben zij gratis toegang op de landijsbaan, die ’s avonds verlicht is door de straatlantaarns, bouwlampen en ’n geleende lichtmast van een bouwbedrijf.

"Pas als het buiten koud wordt, krijgen wij ’t warm: de mooiste winters hebben we dan ook, als we de Westveense Poldertocht weer kunnen organiseren; een tocht met verschillende afstanden: over de Amstel, langs de Hoef naar Vrouwenakker of over de Grecht naar Woerden. Soms hebben we wel 600 deelnemers; dan puilt de kantine uit en hebben we onze handen vol om ieder te voorzien van erwtensoep, ’n broodje worst en wat te drinken erbij. En als er voldoende ijs ligt, nodigen we de school uit om te komen schaatsen: Priksleeën of kortebaanwedstrijdjes op de Amstel: dan mag iedereen meedoen en hebben we kleine prijsjes voor de winnaars. Wel willen we op termijn graag nog een nieuwe lichtgewicht ’veegtrekker’, want deze freesmachine is al bijna 70 jaar oud…"

De volgende

In de serie Mijn Club geeft de geïnterviewde de beurt aan een volgende vereniging. Jan Arie: “Tsja, ik heb er al over nagedacht, maar in Woerdense Verlaat is niet zoveel meer. Misschien zit er nog wat in gebouw Beatrix, maar ik weet niet wat…" Sijda Alblas, bestuurslid van Beatrix weet raad: "Je kunt met Irma Langelaan van Be Actief, een Indoor Cycling Club afspreken." Dat gaan we doen en u leest het over twee weken.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.