Loek Sassen

Mijn Club: ICC BEAktief

Het is niet zo gemakkelijk te vinden, maar toch: achter Gebouw Beatrix, daar zit de ingang van Indoor Cycle Club BEAktief! (de oude kleuterschool).

“We trainden eerst in Zegveld”, zegt voorzitter Irma Langelaan, "en toen dat - door privé-omstandigheden - moest stoppen, zeiden we tegen elkaar (red: mede-bestuurslid Erwin Klein): waarom halen we dat niet naar het Woerdense Verlaat? Het was eigenlijk een grapje... Maar dat werd serieus en hebben we eerst een stichting opgericht. Wie lid werd, kon een fiets sponsoren door de contributie één jaar vooruit te betalen en zo konden we eerst 10 ’oude’ fietsen aanschaffen."

Instructrice Mirjam Groen in ’t Woud - voorheen werkzaam in die sportschool in Zegveld - kwam mee. "Zij geeft nu bij ons - als vrijwilligster - wekelijks les. Erwin heeft inmiddels de AALO-cycling-opleiding afgerond en is nu ook gecertificeerd." Beiden zijn dus deskundig in het geven van indoor-cycling groepslessen, weten hoe je deelnemers motiveert, stuurt op hartslag èn hoe je een gebalanceerde les (incl. warming up en cooling down) opbouwt, met de juiste fietstechniek en beentempo. Met een stevige beat!

Irma: “Inmiddels hebben we ruim 50 leden; een aantal leden fietsen in de zomer gewoon lekker buiten op de tour- of racefiets, maar als het kouder en natter wordt, komen ze liever bij ons binnen spinnen.

Mirjam: “Sinds 2014 hebben we 18 super-de-luxe fietsen met het Heart Instructor Training (HIT)- Cycling systeem, voorzien van de ’Polar Team’ app: met een hartslagmeter ben je verbonden met de fiets en kun je op je telefoon zien hoe het gaat met je hartslag. Van alle deelnemers wordt ook de hartslag op de muur geprojecteerd en kunnen wij, als instructeurs, direct zien hoe het met iemand gaat. Soms is het nodig om iemand extra aan te sporen of juist rustiger aan te laten doen. Eerst vond niet iedereen het fijn, dat iedereen mee kan kijken naar je hartslag, maar het is geen probleem: je bent hier voor je zelf, niet voor anderen. Dat vinden de meesten wel prettig: lekker normaal doen, géén spiegels en je hoeft niet persé ’n strak of hip pakje aan… Minder prestatiegericht, maar samen gewoon lekker werken aan je eigen conditie."

Irma: “We hebben ons lokaal in 2017 helemaal opgekapt: nieuwe vloer, de wanden zijn opgeknapt en de gehele ruimte lekker opgefrist. Bovendien kregen we via een winactie van Velux, vanwege hun 75-jarig bestaan, 6 volledig elektrische bedienbare dakramen, zodat we nu meer frisse lucht en daglicht hebben. Daarom hoop ik dat we hier voorlopig nog zo kunnen doorgaan.Nieuwe leden zijn altijd welkom, maar veel groter groeien is nu geen doel op zich, want hier kunnen max. 18 fietsers tegelijk deelnemen aan de lessen (1 uur), die behalve op 3 avonden, nu ook op donderdagmorgen plaatsvinden."

De volgende

Instructrice Mirjam Groen in ’t Woud is ook secretaris ledenadministrateur van Musicalgroep Eigenwijs in Nieuwkoop. Dat is interessant en weer eens wat anders… Daar gaan we op af en u leest het de volgende keer in de serie ’Mijn Club’.

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...  

Sport gisteren 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.

Gezondheid en welzijn 23 apr. 2024 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige 23 apr. 2024 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.