Mijn Club: Golf- & CountryClub Liemeer

De golfbaan is aangelegd in 2005, op initiatief van 3 mannen (Ponsioen, Haan en de Grauw), die elkaar kenden van de Rotary in Woubrugge en al jarenlang iedere week samen een rondje golf speelden, maar op andere banen vaak te lang moesten wachten. Dat bracht hen op het idee, zelf een golfbaan te willen bouwen. Toen bleek dat daarvoor in Woubrugge geen plek was, kwamen zij in contact met akkerbouwer Ies Bos, die zijn land aan de Schilkerweg in Nieuwveen wel wilde verkopen. Toen voorbijgangers de graafmachines bezig zagen, werd regelmatig opgemerkt: “dat komt niet meer goed, dat krijgen ze nooit meer vlak!”

Maar nu ligt er een prachtige ’all wheather’ 18 holes Championship Course (Torenbaan) en ook een korte (9 holes): de Bovenlandenbaan, ongeveer tussen de Ringsloot en het Aarkanaal. De Torenbaan met 18 holes (par 72) is uitdagend en voor zowel hoge als lage handicaps leuk om te spelen; alle ’greens’( ’t kortgemaaide gras rond de hole) zijn verschillend en door het open karakter van de baan komt de wind steeds weer uit een andere hoek.

Voorzitter John Westerbrink: “Wat betreft de toevoeging ’Countryclub'; we leggen een verbinding tussen de golfsport enerzijds en natuur en landleven anderzijds. De baan is voorzien van fraaie waterpartijen en bunkers en we hebben ’op’ Liemeer een grote biodiversiteit met steeds meer soorten (flora èn fauna). Door aanleg van takkenrillen, bloemenstroken en (nagenoeg) chemievrij onderhoud, zien we een flinke toename van insecten en kruiden. En hoe groter de variatie in kruiden, des te meer insectensoorten. Met toename van insecten komen er ook weer meer vogels naar de golfbaan."

G&CC Liemeer streeft ernaar haar leden en bezoekers een gezonder, sportiever, leuker en socialer leven te bieden. Dat doen we door familie- en vriendengolf te faciliteren en allerlei activiteiten te ontplooien naast het golfen. Kortom: Liemeer wil een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen, jong en oud.

"We zijn een sociale en gezellige vereniging met zo’n 1400 leden, waarbij ruim 150 vrijwilligers allerlei werkzaamheden verrichten, hetzij fysiek of als deelnemer in één van de 22 commissies, zoals de baancommissie, bridge-cie, handicap- en regelcie, ict- of jeugdcie of - en een heel bijzondere: - de G-Golfcie, een commissie die zich inzet voor golf voor mensen met een verstandelijke (VG, op zondagmorgen) en/of lichamelijke (LG) beperking. De G-golfcommissie biedt begeleiding bij de golflessen en het lopen van ’een rondje golf’ op de Bovenlandenbaan (9 holes).”

LIemeer beschikt daartoe ook over een zgn. Paragolfer, een elektrische rolstoel met brede banden, waardoor mensen, die niet (meer) kunnen lopen, toch een rondje golf kunnen spelen.

De volgende

Naast de golfbaan ligt aan de Oostkanaalweg de ijsbaan van de Ter Aarse IJsclub. Ik ga eens vragen aan Hein Jan Bocxe, de voorzitter, of zij bij de laatste openstelling van de baan (11 januari) ook last hadden van golfballen op het ijs?!


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!