Mijn Club: Dickenskoor Charlie

De Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870) geldt als een van de beroemdste romanschrijvers uit de geschiedenis. Hij is bekend geworden door romans en vertellingen zoals Oliver Twist, David Copperfield, Great Expectations en de kerstvertelling A Christmas Carol. Op z’n tiende verhuisde hij naar Londen. De wijk waar hij opgroeide, inspireerde hem voor zijn latere romans en vertellingen: de overvolle straten met karren en koetsen, met ruiters en straatventers, de eet- en koffiestalletjes tussen de afvalhopen en de bouwwerven in, de blootsvoetse en in lompen geklede kinderen.

“Dickenskoor Charlie is opgericht in 2017, toen een van de leden van het Mispagekoor in Nieuwveen ’n balletje opgooide met: Zo’n Dickenskoor; is dat niet wat voor ons? En nu hebben we 17 leden en een repertoire van 36 liedjes (Carols); meestal in ’t Engels, maar ook ’n paar Nederlandse", zegt Henk Treur, de voorzitter. "We vormen eigenlijk één grote vriendengroep; allemaal amateurs, maar we hebben wèl een professionele dirigent: Theo vd Hoorn. We treden in principe alleen op in de periode tussen Sinterklaas en Kerstmis: in winkelcentra of verzorgingshuizen en eigenlijk overal, waar we de mensen blij kunnen maken door alvast ’n beetje kerststemming en plezier te brengen".

"Toen ik in 2021 voorzitter werd, fietste ik weleens ’n rondje in en rondom Alphen om contacten te leggen en goede locaties, waar we konden optreden, te zoeken. Dat hoeft nu niet meer, want we hebben op moment van dit schrijven al 7 of 8 uitnodigingen voor december in de agenda staan. Met Archeon maakten we destijds een vijfjarige afspraak. We doen het allemaal voor ons plezier en de vergoeding, die we krijgen, is hard nodig om de vaste lasten (dirigent, bankkosten, onze website (www.Dickenskoorcharlie.nl etc.) te kunnen betalen. Ook gaan we één keer per jaar met de hele groep uit-eten en zoeken we bij voorkeur een goed restaurant, waar we - na het dessert - lekker kunnen zingen. En we vragen in de pauze van een optreden wel ’n bakkie koffie met ’met wat lekkers’ ernaast! De mooiste beloning voor ons is, als je kunt zien dat mensen ècht genieten van onze muziek.”

“Wij betalen ook geen contributie en zorgen zelf voor de kleding, die we dragen. Door die zelf te naaien, te zoeken in de Kringloop of goedkoop te bestellen in China en dan te vermaken", vult zijn vrouw Willy nog aan. "Onze leden komen uit Nieuwveen, Uithoorn, de Kwakel, Nieuw Vennep, Leimuiden, Ter Aar, Alphen ad Rijn en ook uit Zoetermeer. Onze secretaris verhuisde naar Oldemarkt (Fr), maar blijft toch graag komen, als we moeten optreden!”

“In februari beginnen onze repetities al: op zaterdagmorgen in ’t Anker in Nieuwveen."

De volgende

“We zingen allebei ook nog in het Mispagekoor, dus wij vinden het wel leuk, als je in gesprek gaat met voorzitter Koos Ghijsels.” Dat ga ik doen en u leest het over twee weken.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!