Mijn Club: Altior

RKSV Altior is opgericht - net na de Tweede Wereldoorlog - op 1 juli 1945. Huidig voorzitter Dave Lieverse (53) was zelf actief als pupil en junior: van z’n 8e tot 20e jaar. “Maar ik vind heel veel sporten wel leuk en heb dan ook heel wat spullen ’in huis’: om te skiën, te surfen en te golfen. Maar in m’n jonge(-re) voetbalde ik altijd erg graag bij Altior. Altijd goed georganiseerd en in die tijd is mijn hart echt wel ’oranje-zwart’ gekleurd."

"Toen mijn vrouw en ik gingen samenwonen in Langeraar wonen, werd ik in 2015 weer naar het voetbalveld gelokt omdat onze zoon en dochter ’op’ de voetbal gingen. Toen werd ik trainer van de Effies. Dat was ècht leuk om te doen: lekker op het veld en coachen van de kinderen. Je leert dan ook snel, dat er veel te doen is binnen een voetbalclub. In 2017 kwam ik in het bestuur en werd in 2018 gekozen als voorzitter. Ons nieuwe complex was toen net geopend, dus kwam ik eigenlijk in een gespreid bedje… Als voorzitter probeer ik alle goede ideeën en initiatieven vooral te stroomlijnen en een goede kant mee op te sturen. Ons ledenaantal is redelijk stabiel met zo’n 450 leden, waarvan een deel niet (meer) actief voetbalt maar op een andere manier een belangrijke bijdrage leveren aan de club: we hebben ongeveer 150 vrijwilligers, die ieder op hun eigen manier iets bijdragen: bijvoorbeeld als trainer of leider van een elftal, in het groenonderhoud, voor technische klussen aan het clubgebouw of in één van onze commissies. De leeftijden van onze actieve leden lopen van 5 tot 83 jaar; van de mini’s tot aan de oudste deelnemer aan het Walking Football”.

“Voor het komende seizoen is een belangrijke verandering: de overstap van ons eerste elftal bij de heren van zondag- naar de zaterdagcompetitie. We zijn hierbij niet over één nacht ijs gegaan en hebben alle voor- en nadelen goed op een rij gezet. Belangrijk argument was vooral: de kans om op zaterdag weer streek-derbys te kunnen spelen: tegen TAVV, Aarlanderveen, Zwammerdam, RKDES etc; de laatste jaren moesten we steeds verder reizen voor de uitwedstrijden, zelfs tot Soest aan toe. En ook gaan we nu weer spelen tegen oude bekenden uit Leiden: Lugdunum en DoCoS… We realiseren ons terdege, dat het ook voor onze vaste supporters een ingrijpende verandering is: van een vast ’zondag-’ naar een ’zaterdag-uitje’. Hoewel…: op zondag blijven wèl Dames 1 en Heren 2-3-4 en 5 spelen. We proberen om ze op de ene zondag allemaal ’thuis’ te hebben…dan zijn er voor de toeschouwers, die op zondag persé naar de voetbal willen, toch leuke wedstrijden te zien en op ’n volgende zondag: allemaal ’uit’."

De Volgende

Dave besluit: “wij zijn blij, dat we in onze competitie (West 2, derde klasse A) ook sv Zevenhoven gaan tegenkomen.” Dat is wel interessant: dus ga ik, voor een volgende editie van deze rubriek’, op bezoek bij voorzitter René van Zon.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!