Plutosport
Advertorial Sport

Met Castelli wielerkleding de zomer door!

De zon, een fijn briesje: de perfecte weersomstandigheden om lekker de fiets te pakken en een mooie rit te rijden. Het Italiaanse merk Castelli weet als geen ander welke wielerkleding geschikt is voor de warme zomer dagen. Met Castelli ga je goed voorbereid op pad en kom jij de zomer door!

Wat trek je aan op een zomerse dag?

Het belangrijkste is dat de wieleroutfit die je draagt er niet voor zorgt dat je het nog warmer krijgt. Plutosport.nl adviseert te kiezen voor een korte fietsbroek, ademend ondershirt en dun wielershirt met korte mouwen of mouwloos. Het merk Castelli staat voor hoge kwaliteit en zoals we de Italianen kennen zijn de designs erg stijlvol. Ook spreekt Castelli een brede doelgroep aan, waarbij zowel de professionals als de recreatieve fietsers terecht kunnen voor een mooie wieleroutfit.

Waarop letten bij het kiezen van een wielershirt?

Kiezen tussen een mouwloos of korte mouwen wielershirt is een persoonlijke keuze, wat wel fijn is tijdens het fietsen is dat het wielershirt een rits heeft. Zo kun je het gemakkelijk uittrekken of wat openritsen mocht het warmer zijn dan je denkt. Wist je dat je het beste een wielershirt kunt passen als je de fietshouding aanneemt? Dan weet je zeker dat jouw shirt niet te los of te strak zit!

Ken jij de bibshort van Castelli al?

Mocht je al langer bekend zijn met de wielerkleding van Castelli, dan ken je wellicht de bibshort al. Een bibshort mag eigenlijk niet ontbreken als je van plan bent in deze tijd van het jaar te gaan fietsen. Het materiaal van een bibshort is ademend en de bretels zijn gemaakt van een mesh-kwaliteit waardoor het gemakkelijk extra lucht door kan laten. Omdat het merk Castelli uit Italië komt kan de kleding wat strakker vallen, check daarom altijd de maattabel!

Vergeet de fietshandschoenen niet!

Je bent misschien snel geneigd om je fietshandschoenen uit te trekken zodra het warm weer wordt. Toch is het aan te raden de handschoenen wel te blijven dragen. Door het warme weer krijg je sneller klamme handen waardoor je juist grip verliest. Fietshandschoenen zorgen voor voldoende grip op het stuur.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.