Plutosport
Advertorial Sport

Met Castelli wielerkleding de zomer door!

De zon, een fijn briesje: de perfecte weersomstandigheden om lekker de fiets te pakken en een mooie rit te rijden. Het Italiaanse merk Castelli weet als geen ander welke wielerkleding geschikt is voor de warme zomer dagen. Met Castelli ga je goed voorbereid op pad en kom jij de zomer door!

Wat trek je aan op een zomerse dag?

Het belangrijkste is dat de wieleroutfit die je draagt er niet voor zorgt dat je het nog warmer krijgt. Plutosport.nl adviseert te kiezen voor een korte fietsbroek, ademend ondershirt en dun wielershirt met korte mouwen of mouwloos. Het merk Castelli staat voor hoge kwaliteit en zoals we de Italianen kennen zijn de designs erg stijlvol. Ook spreekt Castelli een brede doelgroep aan, waarbij zowel de professionals als de recreatieve fietsers terecht kunnen voor een mooie wieleroutfit.

Waarop letten bij het kiezen van een wielershirt?

Kiezen tussen een mouwloos of korte mouwen wielershirt is een persoonlijke keuze, wat wel fijn is tijdens het fietsen is dat het wielershirt een rits heeft. Zo kun je het gemakkelijk uittrekken of wat openritsen mocht het warmer zijn dan je denkt. Wist je dat je het beste een wielershirt kunt passen als je de fietshouding aanneemt? Dan weet je zeker dat jouw shirt niet te los of te strak zit!

Ken jij de bibshort van Castelli al?

Mocht je al langer bekend zijn met de wielerkleding van Castelli, dan ken je wellicht de bibshort al. Een bibshort mag eigenlijk niet ontbreken als je van plan bent in deze tijd van het jaar te gaan fietsen. Het materiaal van een bibshort is ademend en de bretels zijn gemaakt van een mesh-kwaliteit waardoor het gemakkelijk extra lucht door kan laten. Omdat het merk Castelli uit Italië komt kan de kleding wat strakker vallen, check daarom altijd de maattabel!

Vergeet de fietshandschoenen niet!

Je bent misschien snel geneigd om je fietshandschoenen uit te trekken zodra het warm weer wordt. Toch is het aan te raden de handschoenen wel te blijven dragen. Door het warme weer krijg je sneller klamme handen waardoor je juist grip verliest. Fietshandschoenen zorgen voor voldoende grip op het stuur.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!