RaceXpress.nl/Bas Kaligis

Memphis Joren (9) clubkampioen in Strijen: “Ik wist niet zo goed hoe ik die champagne moest laten spuiten”

Na een mega spannend laatste duel heeft Memphis Joren het clubkampioenschap van Strijen gewonnen. De 9-jarige karter uit Nieuwkoop was in de Mini-Parilla klasse met miniem verschil te sterk voor Rocco Coronel. De zoon van Tom Coronel won op de afsluitende dag de drie races, maar Memphis wist dat hij aan drie tweede plaatsen voldoende had om kampioen te worden. En dus hield het karttalent zijn koppie erbij en nam Memphis nooit grote risico’s. 

“Rocco en ik konden beiden kampioen worden”, zo vertelt een trotse Memphis na afloop van de podiumceremonie. “Ik wist van te voren dat drie keer tweede genoeg zou zijn voor het kampioenschap. Als ik veel risico had genomen om een race te winnen, had het misschien wel slechter af kunnen lopen. Daarom bleef ik rustig op P2. Natuurlijk deed ik wel mijn best en wachtte ik af of ik kansen zou krijgen om in te halen. Dat ik nu clubkampioen ben, is natuurlijk heel mooi. Het voelde echt super toen ik over de finish kwam. Als kampioen mocht ik ook een ronde met de vlag rijden en dat was echt heel gaaf!” 

In de kwalificatie kwam Memphis met een tijd van 33.022 een tiende te kort op de pole position van Rocco. “Ik reed de derde tijd en voor mijn gevoel was dat een betere uitgangspositie dan tweede. De nummer twee start aan de buitenkant en dan weet je nooit wat er in de eerste bocht kan gebeuren. Nu kon ik mooi aansluiten bij Rocco. Aan de buitenkant is er meer risico. Het ging vandaag om het kampioenschap, maar ik heb het hele seizoen goed gereden.” 

Na een spannende dag mocht de karter uit Nieuwkoop de hoogste trede van het eindpodium beklimmen. En uiteraard werd dat gevierd met champagne. “Ik wist niet zo goed hoe ik die champagne moest laten spuiten, maar dat ging toch nog best goed. Het was echt heel leuk om te doen. De beker voor het kampioenschap is iets kleiner dan die van de laatste wedstrijd, maar nog steeds heel mooi.” 

Tekst loopt door onder de foto

Kart talent Memphis Joren kampioen C01_6783.JPG

Memphis rijdt dit seizoen met een LenzoKart en presteert daar sterk mee. “Het is een hele fijne kart met veel grip. In de kou en de regen is hij heel goed. Ik heb een mooi seizoen tot nu toe en daar ben ik heel blij mee. Op de baan in Strijen heb ik veel zelfvertrouwen. Hier hebben we veel gereden en op de andere banen is dat nog wat minder. Dit is mijn thuisbaan, maar volgend jaar zal ik het clubkampioenschap niet meer rijden. Dan rijden we het NK en het Benelux kampioenschap. Hopelijk kan ik soms ook in de Euro Series en de WSK rijden.” 

Memphis bedankt zijn vader en moeder, LenzoKart, Michael Kuiper, Bas Harting en zijn sponsoren Holland Climate Group, Abs Verhoef, Klusonderneming R van Leeuwen en Sportviscentrum Het Plashuis.  


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.