Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn

Naast de oprit van recreatieboerderij De Vooruitgang (Achtermiddenweg 3 in Aarlanderveen) staat een tuinhuisje, helemaal afgeladen met spullen, die nodig zijn voor een hondentraining: ballen, tonnen, tunnels, hoepels en nog veel meer….!

“Ik heb de hondenschool per 1 januari jl. overgenomen.., zegt eigenaar en instructeur Daniëlle Bremmer (39)…tegelijkertijd zijn we ook verhuisd naar deze locatie en geven we hier op 4 avonden per week, training aan honden van alle rassen en leeftijden. Naast de puppylessen en basistraining hebben we nòg een gevarieerd cursusaanbod: Detectie (Zoeken), Hooper, Speuren en Sport- en spel. Bovendien geef ik op donderdagavond ook online theorieles.

Daarnaast geef ik ook privélessen bij klanten thuis, als mensen door een drukke baan of andere omstandigheden niet de mogelijkheid hebben om groepslessen te volgen of als de hond in een grotere groep niet zo goed functioneert. Privéles kan ik geven op verschillende tijden en locaties, afgestemd op de wensen en mogelijkheden. Over het algemeen vinden de privélessen plaats in Alphen aan den Rijn en wijde omgeving. In de privélessen wordt met name getraind op gehoorzaamheid en zelfbeheersing. Bovendien is er meestal ruimte voor begeleiding bij probleemgevend gedrag van ’n hond en de noodzakelijke nazorg.”

Zij vervolgt:”Zelf ben ik van jongs af aan al gek op dieren en van huis uit opgegroeid met honden. Toen ik 18 werd, mocht ik eindelijk mijn eigen hond uitkiezen en vanaf dat moment heb ik altijd één of meerdere honden gehad; op dit moment heb ik er zelf vier.

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding management paardenhouderij gevolgd en ben ik gaan werken als stalruiter. Dit heb ik 8 jaar lang met heel veel plezier gedaan. Hierna heb ik vooral administratief werk gedaan, maar ik was er al gauw achter dat ik het buiten werken met dieren erg miste. In die tussentijd nam ik een herplaatser (hond) in huis. Maar deze bleek een grotere rugzak te hebben dan vooraf gedacht en zo kwam ik met hem bij Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer terecht. We hebben samen veel geleerd en bij mij ontstond de droom om ooit zelf les te mogen en kunnen geven en uiteindelijk ben ik de opleiding kynologisch instructeur gaan volgen bij de Martin Gaus Academie. Mijn stage heb ik gevolgd bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer en had ik het geluk dat ik daar na mijn opleiding gelijk aan de slag kon.

Mijn klanten kiezen voor een cursus om diverse redenen: natuurlijk om te zorgen, dat je hond gehoorzaam wordt en lekker met je hond bezig te kunnen zijn, maar ook: om zelf - lekker buiten - in beweging te komen….”

Een Martin Gaus Hondenschool is een professionele organisatie met vakbekwame instructeurs, die enthousiast hun kennis uitdragen. Alle Martin Gaus Hondenscholen werken volgens dezelfde leermethode, gebaseerd op de meest recente inzichten. Klanten kunnen rekenen op optimale voorlichting en zorgvuldige begeleiding van zowel de baas als de hond. Een hoogwaardige serviceverlening staat voorop!

Dierenwelzijn keurmerk

Op 1 augustus jl. werd het Dierenwelzijn keurmerk uitgereikt aan Daniëlle en haar hondenschool. Zij is hiermee herkenbaar als gecontroleerde dierprofessional. Ga voor meer informatie naar de website:www.martingausalphenaandenrijn.nl


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.