Looptherapie voor Etalagebenen

Etalagebenen, ook bekend als Claudicatio Intermittens, wordt veroorzaakt door een belemmering in de bloedtoevoer naar de benen, wat resulteert in beperkte loopafstand voor patiënten.

Deze aandoening kenmerkt zich doordat patiënten tijdens het lopen regelmatig moeten stoppen om de pijn in hun benen te laten verminderen. Het ontstaat als gevolg van verkalking van de bloedvaten, waardoor de vaten nauwer en stugger worden. Dit leidt tot een verslechtering van de bloedcirculatie in de benen en geleidelijk aan ontstaan er meer klachten, met name tijdens het lopen. In het begin treden de klachten voornamelijk op tijdens inspanning, zoals hardlopen, maar na verloop van tijd wordt ook gewoon wandelen pijnlijk en moeizaam.


Onderzoek heeft aangetoond dat conservatieve behandeling, waarbij patiënten worden gestimuleerd om veel te lopen, in bijna alle gevallen leidt tot verbetering van de loopafstand bij patiënten met Claudicatio Intermittens. Studies hebben aangetoond dat de maximale pijnvrije loopafstand aanzienlijk verbetert na looptherapie (tot wel 210%). De beste resultaten worden behaald wanneer u begeleid wordt door een fysiotherapeut die is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet (voorheen ClaudicatioNet). Bij ProMove, bewegen & gezondheid, wordt deze gesuperviseerde looptherapie begeleid door de Chronisch ZorgNet-fysiotherapeuten Barrie Boonstra en Froukje van der Waerden.

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor deze looptherapie omdat deze vorm van zorg bewezen kosteneffectief is, in vergelijking met bijvoorbeeld een chirurgische ingreep in het ziekenhuis.
Wilt u meer weten over dit onderwerp of een afspraak maken? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.
- Telefoonnummer 0172-575261
- E-mail naar info@promove.nu
- WhatsApp bericht naar 06-57821791.
- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu

 


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.