Josh Walet

Loopt u mee met burgemeester Robbert-Jan van Duijn?

Ook dit jaar kunt u weer met burgemeester Robbert-Jan van Duijn aan de wandel. Bij gebrek aan de 'echte' vierdaagse loopt hij net als vorig jaar vier dagen verschillende prachtige routes door de gemeente. Robbert-Jan noemde in zijn nieuwjaarstoespraak al eerder het belang van bewegen en de buitenlucht. Met deze wandelvierdaagse voegt hij de daad bij het woord. 

“Wandelen is een laagdrempelige sport en voor veel mensen haalbaar. Een ommetje van een half uur heeft een enorme positieve impact op je gezondheid. Ik zou het ontzettend leuk vinden als inwoners een stuk met me mee willen lopen.”

Per dag legt de burgemeester 25 kilometer af. De routes, etappes en zijn vorderingen deelt hij via zijn persoonlijke Instagram account (robbertvanduijn) en soms via het nieuwe Instagram account van de gemeente (account: gemeentenieuwkoop). Op woensdag 21 juli neemt de burgemeester het Instagram account van de gemeente een dagje over. Hij neemt alle volgers digitaal mee tijdens zijn wandeltocht.

“Ik ga weer ontzettend genieten van het prachtige landschap in onze gemeente. Ook ben ik enorm benieuwd naar de gesprekken met alle mensen die een stukje met mij mee willen lopen.”

De vierdaagse start op dinsdag 20 juli en eindigt vrijdag 24 juli. Wilt u een stukje met de burgemeester meelopen? Houd dan zijn Instagrampagina in de gaten om te zien waar hij loopt en welke routes hij aflegt. Aanmelden hoeft niet, uiteraard is het wel belangrijk om alle maatregelen in acht te nemen.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...